Antena 3 CNN Politică Geoană: Băsescu e ?un deşeu toxic al tranziţiei?

Geoană: Băsescu e ?un deşeu toxic al tranziţiei?

Geoană: Băsescu e ?un deşeu toxic al tranziţiei?
26 Apr 2007   •   16:07

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a afirmat, la reuniunea Departamentului de Mediu a partidului, că Traian Băsescu este 'un deşeu toxic al tranziţiei româneşti, fiind un alt politician care nu a înţeles că românii au nevoie de o construcţie politică utilă pentru cetăţeni'. 'Aşa cum se procedează în cazul deşeurilor toxice avem şi în acest caz trei variante: îl incinerăm, îl izolăm undeva într-un sarcofag de plumb sau îl reciclăm', a spus Geoană referindu-se la 'deşeul Băsescu'. Liderul social-democrat a arătat că nu el a fost cel care a avut relaţii cu Securitatea înainte de 1989, sau 'a fost un ministru al Transporturilor care a volatilizat flota României la fel ca într-un experiment al lui Enstein'.

Mircea Geoană a dorit să sublinieze că PSD va respecta decizia Curţii Constituţionale indiferent care va fi aceasta, dar a arătat că, între timp, 'românii ar trebui să ştie pe ce picior dansează' în privinţa referendumului pentru suspendarea preşedintelui. 'Cine îl susţine pe Traian Băsescu? În primul rând cei de la Partidul Democrat. Pentru că, dacă Băsescu pleacă, toate hoţiile şi nenorocirile acestora vor ieşi la iveală în mod inevitabil. Partea cea mai haioasă însă este că Băsescu este susţinut şi de Theodor Stolojan. Nu este puţin ironic că acesta a venit în Piaţa Universităţii? Nu este puţin tragic sau comic să-l vezi pe Theodor Stolojan, cel cu valuta comunistă agitând un steag ca şi cum n-ar fi fost niciodată la putere?', a mai spus Geoană, considerând că ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Universităţii este o comedie în care cineva a greşit rolurile.

Mircea Geoană îl vede totuşi pe Traian Băsescu nici mai bun, nici mai rău faţă de alţi politicieni care s-au arătat neinteresaţi de cetăţeni şi de democratizarea clasei politice. El a acceptat faptul că Parlamentul nu se bucură de credibilitatea populaţiei - şi a apreciat ca fiind grav acest aspect - dar a criticat faptul că Traian Băsescu a invocat în privinţa parlamentarilor 'cifre malefice'. Nu în ultimul rând, el a dorit să le comunice celor aproximativ 200 de participanţi de la reuniunea Departamentului de Mediu, că sunt 10.439 de minute de când Traian Băsescu nu şi-a ţinut promisiunea de a-şi da demisia imediat după referendum. Geoană a promis că va arăta mereu ceasul, reamintind pe această cale că 'preşedintele suspendat se află în mod nelegitim în fruntea ţării'.

Rompres

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close