Antena 3 CNN Politică Geoană: Băsescu este fostul preşedinte

Geoană: Băsescu este fostul preşedinte

Geoană: Băsescu este fostul preşedinte
23 Apr 2007   •   13:35

Liderii social-democraţi s-au reunit luni pentru prima dată după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că, pentru social-democraţi, Băsescu este fostul preşedinte al României. El a subliniat că mitingul de duminică a fost unul ilegal, iar democraţii au fost ?aduşi cu japca din teritoriu?. Mai mult, Geoană a cerut să fie făcute publice sursele de finanţare a acestor mitinguri.

Social-democratul a făcut apel la neutralitatea instituţiilor statului şi la protejarea acestora, fiind convins că vor fi folosite toate armele posibile în această campanie. ?Mesajul meu pentru cei care slujesc statul român: nu este războiul dumneavoastră. E un război politic şi poporul va tranşa dacă Băsescu va câştiga sau altcineva?, a mai spus Geoană.

PSD a decis să dea curs invitaţiei preşedintelui interimar pentru consultări la Cotroceni. Printre temele de discuţie se vor afla aderarea la UE, lupta împotriva corupţiei, măsuri pentru evitarea activării clauzei de salvgardare. Geoană a anunţat că partidul pe care îl conduce sprijină adoptarea legii ANI în Parlament. În ceea ce priveşte şedinţa plenului reunit de marţi, social-democratul a declarat că ar trebui să se discute şi alte două subiecte: să se ia notă de demiterea şefului SIE şi înfiinţarea comisiei de anchetă privind interceptările ilegale.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close