Antena 3 Politică Geoană cere miniştrilor PSD liste cu priorităţi şi obiective pentru guvernare

Geoană cere miniştrilor PSD liste cu priorităţi şi obiective pentru guvernare

26 Ian 2009   •   14:55
Geoană cere miniştrilor PSD liste cu priorităţi şi obiective pentru guvernare
Sursa foto: Mircea Geoana

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, le-a cerut, luni, miniştrilor formaţiunii, să îşi alcătuiască fiecare o listă de priorităţi şi obiective, în exercitarea mandatului, atenţionând că actuala guvernare nu este una pentru criză, ci pe patru ani, cu paşi concreţi, care trebuie urmaţi. El le-a mai transmis miniştrilor şi secretarilor de stat ai PSD că sunt oameni politici, nu funcţionari, birocraţi sau tehnocraţi şi a solicitat ca o astfel de întâlnire să aibă loc lunar, pe viitor. În ceea ce priveşte numirile în posturile guvernamentale, liderul PSD a precizat că în linii mari sunt finalizate, exprimându-şi speranţa ca şi ultimele desemnări de secretari de stat din partea PSD să fie încheiate în maxim 48 de ore.
"Rog ca împreună cu vicepremierul Dan Nica să vă stabiliţi o listă de priorităţi, şi dacă vreţi, puţin anglo-saxonism ? to do list ? prin care să putem să facem priorităţi, etape, resurse, obiective în exercitarea mandatului dumneavoastră", a arătat Geoană, în discursul susţinut în deschiderea întâlnirii dintre conducerea partidului şi miniştri şi secretarii de stat ai PSD.
Liderul PSD a precizat că această măsură, pe model anglo-saxon, este cunoscută din vremea guvernării PSD. "Este o metodă eficientă de management în condiţii de criză. Este vorba de lista acţiunilor, a resurselor, a calendarului şi a dimensiunii inclusiv legislative pe care o aşteptaţi din partea Parlamentului pentru a îndeplini mandatul pe care l-aţi primit. Acest lucru trebuie să respecte programul de guvernare aprobat în Parlamerntu, elemente din oferta politică a PSD şi propriile iniţiative şi priorităţi", a subliniat Geoană.
El le-a mai transmis miniştrilor şi secretarilor de stat ai PSD să îşi exercite mandatul "într-un spirit de disciplină" şi să nu uite nici o secundă că prezenţa lor în Guvern este rezultatul votului dat PSD la alegerile din 30 noiembrie. "Vreau să spun încă o dată şi încă o dată (...) în partid şi în Guvern nu există un semi-guvern PSD şi un alt semi-guvern PDL. Există un Guvern al României, pe care trebuie să îl serviţi cu toţii cu profesionalim", a spus Geoană.
În acest sens, Geoană a solicitat secretarilor de stat din ministerele PDL să aibă "o atitudine constructivă", iar acelaşi principiu să se aplice şi secretarilor de stat PDL din ministerele conduse de social-democraţi. "Să încercăm să folosim capacitatea fiecăruia, fără a încerca să creăm feude sau poziţii marginale pentru unii sau alţii", a mai declarat Geoană.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close