Antena 3 CNN Politică Geoană cere miniştrilor PSD liste cu priorităţi şi obiective pentru guvernare

Geoană cere miniştrilor PSD liste cu priorităţi şi obiective pentru guvernare

Geoană cere miniştrilor PSD liste cu priorităţi şi obiective pentru guvernare
Sursa foto: Mircea Geoana
26 Ian 2009   •   14:55

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, le-a cerut, luni, miniştrilor formaţiunii, să îşi alcătuiască fiecare o listă de priorităţi şi obiective, în exercitarea mandatului, atenţionând că actuala guvernare nu este una pentru criză, ci pe patru ani, cu paşi concreţi, care trebuie urmaţi. El le-a mai transmis miniştrilor şi secretarilor de stat ai PSD că sunt oameni politici, nu funcţionari, birocraţi sau tehnocraţi şi a solicitat ca o astfel de întâlnire să aibă loc lunar, pe viitor. În ceea ce priveşte numirile în posturile guvernamentale, liderul PSD a precizat că în linii mari sunt finalizate, exprimându-şi speranţa ca şi ultimele desemnări de secretari de stat din partea PSD să fie încheiate în maxim 48 de ore.
"Rog ca împreună cu vicepremierul Dan Nica să vă stabiliţi o listă de priorităţi, şi dacă vreţi, puţin anglo-saxonism ? to do list ? prin care să putem să facem priorităţi, etape, resurse, obiective în exercitarea mandatului dumneavoastră", a arătat Geoană, în discursul susţinut în deschiderea întâlnirii dintre conducerea partidului şi miniştri şi secretarii de stat ai PSD.
Liderul PSD a precizat că această măsură, pe model anglo-saxon, este cunoscută din vremea guvernării PSD. "Este o metodă eficientă de management în condiţii de criză. Este vorba de lista acţiunilor, a resurselor, a calendarului şi a dimensiunii inclusiv legislative pe care o aşteptaţi din partea Parlamentului pentru a îndeplini mandatul pe care l-aţi primit. Acest lucru trebuie să respecte programul de guvernare aprobat în Parlamerntu, elemente din oferta politică a PSD şi propriile iniţiative şi priorităţi", a subliniat Geoană.
El le-a mai transmis miniştrilor şi secretarilor de stat ai PSD să îşi exercite mandatul "într-un spirit de disciplină" şi să nu uite nici o secundă că prezenţa lor în Guvern este rezultatul votului dat PSD la alegerile din 30 noiembrie. "Vreau să spun încă o dată şi încă o dată (...) în partid şi în Guvern nu există un semi-guvern PSD şi un alt semi-guvern PDL. Există un Guvern al României, pe care trebuie să îl serviţi cu toţii cu profesionalim", a spus Geoană.
În acest sens, Geoană a solicitat secretarilor de stat din ministerele PDL să aibă "o atitudine constructivă", iar acelaşi principiu să se aplice şi secretarilor de stat PDL din ministerele conduse de social-democraţi. "Să încercăm să folosim capacitatea fiecăruia, fără a încerca să creăm feude sau poziţii marginale pentru unii sau alţii", a mai declarat Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close