Antena 3 CNN Politică Geoană i-a obligat pe Vanghelie şi Dâncu să facă pace

Geoană i-a obligat pe Vanghelie şi Dâncu să facă pace

Geoană i-a obligat pe Vanghelie şi Dâncu să facă pace
13 Iul 2007   •   17:36

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, şi vicepreşedintele PSD Vasile Dâncu au căzut la pace, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, desfăşurată la Palatul Parlamentului. Cei doi şi-au dat mâna împăciuitori în faţa colegilor, în semn de împăcare, momentul fiind imortalizat cu ajutorul telefonului mobil al social-democratului Gheorghe Nechita. Vasile Dâncu a fost cel care s-a ridicat spre colegul său şi i-a întins mâna. Întrebat de ziarişti despre acest moment, Vanghelie a spus că ?inamicii sunt Băsescu şi Tăriceanu şi Alianţa D.A., nu colegii din partid?.

Primarul sectorului 5 susţine că a dat mâna cu Vasile Dâncu aşa cum dă cu toată lumea pentru că au un plan politic comun, iar între ei nu au fost decât ?probleme interne, de organizare aşa cum se întâmplă în orice partid democratic?.

Potrivit unor surse din PSD, citate de Rompres, subiectul Vanghelie-Dâncu a fost deschis de liderul partidului, Mircea Geoană, care a dorit clarificarea divergenţelor dintre cei doi. La iniţiativa lui Geoană, s-a ajuns la concluzia că ?nu este bine ca PSD să dea un semnal politic de tensiuni în interior?, în condiţiile în care are drept priorităţi problemele cetăţenilor. "Eu pot să mă declar satisfăcut de faptul că, în urma unei discuţii apăsate, serioase, responsabile, cu colegii noştri şi conducerea partidului nostru, am putut să încheiem un capitol care m-a făcut să fiu foarte deranjat", a spus Geoană, răspunzând unei întrebări legate de conflictul Dâncu-Vanghelie.

În cursul lunii iunie, Marian Vanghelie a anunţat că este mandatat de organizaţia PSD Bucureşti să solicite Comitetului Executiv Naţional excluderea din partid a vicepreşedinţilor Vasile Dâncu şi Victor Ponta, pe motiv că aceştia au făcut declaraţii critice la adresa PSD, ?în timp ce, în mod efectiv, nu au făcut nimic pentru partid?. Recent, Marian Vanghelie a precizat că nu renunţă la această solicitare.

Vanghelie: Inamicii sunt Băsescu şi Tăriceanu, nu colegii de partid:

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close