Antena 3 CNN Politică Geoană neagă o înţelegere cu Băsescu

Geoană neagă o înţelegere cu Băsescu

Geoană neagă o înţelegere cu Băsescu
17 Mai 2007   •   11:05

Liderul PSD acuză PD că s-ar afla în spatele unei imense intoxicări realizate prin ?aruncarea pe piaţă a unor sondaje cu rezultate aiuritoare? care îl dau pe Băsescu învingător detaşat la referendum. Mircea Geoană spune că nu este vorba decât despre o încercare de a demobiliza electoratul care va spune DA. PSD face apel la toţi militanţii săi să nu creadă această intoxicare pentru că ?scorul real este mult mai strâns de fapt. Băsescu îşi plantează motive pentru a recuza votul din 19 mai?. Preşedintele PSD îl acuză pe şeful ales al statului că pregăteşte chiar în seara scrutinului mitinguri ?spontane? de protest la rezultatul votului. Mai mult, Geoană susţine că luni va avea loc alt mare miting împoptriva Parlamentului şi celor care au susţinut demiterea lui Traian Băsescu.

Pe de altă parte, Geoană acuză că toate informaţiile apărute în presă legate de ?o aşa zisă înţelegere PSD cu PD după 19 mai?, nu sunt decât o diversiune. El a negat şi că social-democraţii ar regreta suspendarea preşedintelui şi că mulţi dintre aceştia ar fi dispuşi să negocieze pacea cu PD.

Altă intoxicare vehiculată de presă ar fi zvonul legat de posibila schimbare de conducere la PNL şi PSD în eventualitatea în care românii nu îl vor demite pe preşedintele suspendat.

Liderul PSD a atras atenţia şi asupra sumelor "exorbitante" cheltuite în campania pro-Băsescu. Geoană a avansat şi o sumă de 15-20 de milioane de euro, bani care ar fi fost cheltuiţi pe afişe electorale, reclame în ziare, deplasări masive la mitingurile din ţară.

Democraţii şi liberal-democraţii cataloghează demersul lui Mircea Geoană drept un gest disperat. Susţinătorii preşedintelui suspendat Traian Băsescu acuză la rândul lor tabăra adversă că instigă populaţia la acte neconstituţionale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close