Antena 3 Politică Geoană: "Nu prea mai vorbesc la telefon, ca să fiu sigur"

Geoană: "Nu prea mai vorbesc la telefon, ca să fiu sigur"

22 Ian 2009   •   16:56
Geoană: "Nu prea mai vorbesc la telefon, ca să fiu sigur"
Sursa foto: Mircea Geoana

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a pronunţat, joi, la Craiova, pentru o dezbatere publică pe tema legii privind reţinerea datelor generate de furnizorii de comunicaţii. Liderul social-democrat a pus sub semnul întrebării securitatea şi caracterul confidenţial al propriilor convorbiri telefonice. El a apreciat că există riscul ca România să se transforme într-un "Small Brother", o variantă a "Big Brother"-ului din America.
"Nu vreau să fac acuze şi să trimit săgeţi de natură politică, însă eu pot să vă spun azi că am un sentiment că s-au dezechilibrat raporturile între libertăţile individuale şi dreptul statului de a verifica mediul informaţional românesc. De acea cred că, indiferent de ce a spus Săftoiu, indiferent de telefoanele pe care le-au dat unii şi alţii, trebuie să verificăm, ca societate, dacă nu cumva suntem în faza în care Big Brother-ul din America se transferă într-un Small Brother din România", a afirmat Geoană.
Liderul PSD a declarat că este "preocupat" ca echilibrul între dreptul statului de a se apăra şi dreptul cetăţenilor la viaţă privată să nu fi fost "rupt" prin intrarea în vigoare a Legii 298/2008, privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice
"Eu de când aud zvonurile acestea nu prea mai vorbesc la telefon, ca să fiu sigur?, a spus, în glumă, Mircea Geoană. ?N-am primit un astfel de telefon, dar cred că acest tip de subiect sunt convins că nu reprezintă un subiect politic. Nu m-a sunat (Traian Băsescu ? n.red.)?, a adăugat preşedintele PSD.
Geoană a susţinut că doreşte ca pe tema acestei legi să aibă loc o dezbatere publică între societatea civilă şi factorii de decizie. "Pledez pentru o dezbatere publică şi invit organizaţiile neguvernamentale şi parlamentarii români, indiferent de partid să vedem dacă avem astfel de legi, care reprezintă în mod cert o povară pentru sentimentul de libertate pe care toţi vrem să-l exercităm neîngrădit, dacă nu cumva trebuie să venim cu o legislaţie mai dură în contrapondere, cu întărirea elementului de verificare şi penalizare drastică a celor care cred că se pot juca cu legea în România", a mai spus Mircea Geoană.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close