Antena 3 CNN Politică Geoană: PD este încă la guvernare

Geoană: PD este încă la guvernare

Geoană: PD este încă la guvernare
12 Apr 2007   •   14:23

Procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu intră în linie dreaptă. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a primit mandat, joi, după o şedinţă restrânsă a conducerii partidului, să discute cu liderii PNL şi PRM în vederea obţinerii voturilor necesare pentru suspendarea lui Băsescu. Geoană consideră că este firesc ca partidele parlamentare care au susţinut acţiunea de suspendare din funcţie a şefului statului să fie solidare cu acest demers. Social-democraţii sunt hotărâţi să continue acţiunea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

La finalul şedinţei, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că, în opinia sa, este mai importantă dezbaterea generată de iniţierea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu decât rezultatul concret al votului Parlamentului.

În ceea ce priveşte noul Guvern, Geoană spune că social-democraţii vor fi extrem de vigilenţi. Preşedintele PSD consideră că noul Cabinet a avut un start neconvingător. El susţine că acest executiv minoritar ar trebui să stabilească un alt tip de prezenţă în Parlament, miniştrii să aibă o prezenţă activă în cadrul legislativului.

PSD exclude orice colaborare cu PD, pe care nu îl consideră un partid de opoziţie. ?Pentru noi, PD este încă la guvernare, are peste 3.000 de poziţii cheie în administraţie, este un partid corupt, nereformat, oportunist, fără lideri şi fără ideologie, în criză de identitate?, afirmă Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close