Antena 3 CNN Politică Geoană se bazează pe "notiţe de birou"

Geoană se bazează pe "notiţe de birou"

Geoană se bazează pe "notiţe de birou"
18 Apr 2007   •   20:25

Parlamentarii din Comisia de Control al SRI, care i-au audiat pe directorul serviciului şi pe prim-adjunctul acestuia, spun că bileţelele invocate de Mircea Geoană sunt scrise de Florian Coldea. Membrii comisiei au decis să declanşeze o anchetă parlamentară. Anunţul care a aruncat în aer clasa politică a fost făcut de preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a afirmat că preşedintele Băsescu ar fi cerut SRI documente compromiţătoare despre judecătorii Curţii Constituţionale.

La ieşirea de la audieri, prim-adjunctul SRI Florian Coldea a declarat că acuzaţiile lui Geoană se bazează pe simple ?înscrisuri de birou neclasificate?. Se va face o anchetă internă care să dovedească faptul că ?au fost făcute nişte notiţe de birou care au ajuns în mass-media?. Coldea a întărit că nu s-au făcut niciun fel de verificări la solicitarea vreunui politician, nici oficiale nici neoficiale. ?Deci SRI a făcut verificările interne pur ca urmare a alegaţiunilor din presă?, a precizat prim-adjunctul SRI.

La numai câteva minute după anunţul lui Geoană, preşedintele Comisiei Parlamentare de Control al SRI, Radu Stroe, şi-a convocat colegii într-o şedinţă de urgenţă. Membrii comisiei i-au chemat la parlament pe directorul SRI, George Maior, precum şi pe adjunctul acestuia, Florian Coldea, direct acuzat de Geoană. Atât la intrare, cât şi la ieşire, Maior a respins acuzaţiile.

Maior: Nu au existat asemenea solicitări din partea preşedintelui
George Maior a fost reţinut în afirmaţii, declarând doar că este dezamăgit de acuzaţii. ?Nu au existat în niciun moment din partea preşedintelui solicitări de asemenea informaţii?, a subliniat şeful SRI, adăugând că tot acest scandal este doar o încercare de a atrage serviciul ?pe o zonă care nu ţine de identitatea sa, cea politică?.

Preşedintele comisiei care verifică activitatea SRI, Radu Stroe, a afirmat la finalul şedinţei că situaţia va face obiectul unor anchete. Una realizată de Comisie, cealaltă internă, în cadrul SRI.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close