Antena 3 CNN Politică Geoană: trebuie găsite soluţii mai creative de finanţare a pensiilor

Geoană: trebuie găsite soluţii mai creative de finanţare a pensiilor

Geoană: trebuie găsite soluţii mai creative de finanţare a pensiilor
19 Iul 2007   •   07:35
Liderii PSD s-au reunit joi în şedinţă la sediul central al partidului, pentru a discuta strategia pe care o va adopta în campania privind alegerile europarlamentare. O altă problemă discutată a fost însă şi cea a pensiilor. După discursul dur al lui Traian Băsescu, Geoană a declarat că ?PSD e de acord că trebuie găsite forme mai creative de finanţare a majorării pensiilor?. El a anunţat că PSD a propus ca resursele din privatizare să fie transferate pentru un fond al pensionarilor. O altă temă discutată a fost cea a educaţiei. ?Am transmis o scrisoare tuturor partidelor în care propunem crearea unui pact naţional pentru educaţie, pentru a ajunge la un acord politic asumat de pe poziţii egale. PSD propune ca pactul să fie unul pentru următorii 10 ani de zile, cu un plan de acţiune concret şi, în premieră, să fie introdus sistemul de bugetare multi-anuală?.

Ion Iliescu: "Grupul de la Cluj a o invenţie mediatică" -
Preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, a declarat la ieşirea de la discuţii că PSD ?nu trebuie să lase în afară pe nimeni, e loc pentru toţi?, referitor la revenirea lui Adrian Năstase în partid pe o funcţie de conducere. Întrebat dacă ?grupul de la Cluj? va părăsi partidul, preşedintele de onoare al PSD a precizat că ?ei sunt doar trei oameni. Toţi valoroşi - şi Rus şi Puşcaş şi Dâncu -, dar ei sunt trei şi organizaţia de Cluj nu se identifică doar cu ei?.

Liderii social-democraţi au avut parte de o surpriză joi dimineaţă. Intrarea în sediul central al partidului era blocată de un morman de cutii goale, pe care era inscripţionat cuvântul ?promisiuni?. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Pro Democraţia, în semn de protest faţă de încercările PSD de blocare a legii votului uninominal.

Social-democraţii nu au acordat însă prea mare importanţă protestului simbolic al Asociaţiei Pro Democraţia. Liderul social-democraţilor, Mircea Geoană a afirmat săptămâna trecută că PSD nu susţine metoda de redistribuire a mandatelor propusă de Pro Democraţia şi se pronunţă pentru vot uninominal direct pentru Senat şi sistem mixt pentru Camera Deputaţilor.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close