Antena 3 CNN Politică GEST EXTREM al unui deputat din Parlamentul României. Ce vrea să facă

GEST EXTREM al unui deputat din Parlamentul României. Ce vrea să facă

GEST EXTREM al unui deputat din Parlamentul României. Ce vrea să facă
24 Aug 2017   •   14:00

Deputatul liberal de Alba, Florin Roman, a anunţat joi că va intra în greva foamei, la vedere, în Parlament, din 18 septembrie, nemulţumit că nu a primit asigurări că Centenarul Unirii reprezintă o prioritate pentru Guvern. 

"Am anunţat public de la tribuna Camerei Deputaţilor încă de la începutul lunii mai că intru în grevă japoneză în semn de protest faţă de modul în care guvernanţii tratează cu dispreţ Centenarul Marii Unirii. Tot atunci anunţam că, în cazul în care nu vor exista paşi concreţi, din luna septembrie voi intra într-o formă extremă de protest: greva foamei. Din păcate, lucrurile trenează: Monumentul Unirii (de la Alba Iulia - n.r.) este incert, clădirile istorice sunt nefinanţate, cu excepţia Sălii Unirii (prinsă pe PNDL pe vremea tehnocraţilor), nu există un calendar oficial de evenimente pentru că ministrul Lucian Romaşcanu urmăreşte încredinţări directe şi întârzie punerea la dispoziţie a proiectelor depuse, nu avem buget, practic nu avem nimic, decât vorbe şi promisiuni", a scris joi pe o reţea de socializare, liberalul. 

Deputatul PNL susţine că "cel mai grav lucru este însă tentativa de rescriere a istoriei naţionale, de către un guvern anti-românesc, prin încercarea de a pune Alba Iulia, Capitala Marii Uniri, într-un rol decorativ" şi că, de asemenea, "epicentrul evenimentelor este mutat spre Bucureşti". 

Florin Roman a mai opinat că "întârzierea deliberată a finanţărilor" pentru infrastructura istorică ar transforma Alba Iulia într-un imens şantier. 

"Am prezentat proiectele guvernului, am încercat orice poartă de dialog pentru o cauză în care cred. În afară de poveşti şi ironie, nu am primit asigurări că Centenarul Marii Uniri este o prioritate a Guvernului. Voi mai avea o ultimă discuţie cu guvernul pentru a prezenta din nou această situaţie. Decizia mea este de a intra în greva foamei în Parlament pentru o cauză, nu pentru altceva", a mai spus Roman. 

Liberalul a menţionat că a anunţat Secretariatul general al Camerei Deputaţilor că va începe greva foamei în 18 septembrie pentru că doreşte să participe mai întâi, alături de copilul său, la începerea noului an şcolar. 

"Solicitările sunt, în principal, legate de pregătirea Centenarului: 1. O poziţie clară vizavi de realizarea Monumentului Unirii; 2. Lucrări de reabilitare la Muzeul Unirii, Catedrala Încoronării şi la alte monumente istorice din Alba Iulia; 3. Declararea Sălii Unirii ca obiectiv de interes naţional; 4. Susţinerea autorităţilor locale pentru realizarea busturilor de pe Aleea Unioniştilor; 5. Un buget explicit al Centenarului; 6. Desecretizarea urgentă a celor peste 1.000 de proiecte depuse la Ministerul Culturii pentru Centenar prin publicarea lor pe o platformă on-line pentru transparentizare; 7. Achiziţii publice transparente prin licitaţie publică etc. Voi protesta în Parlament, în mod civilizat, iar în măsura în care voi putea fizic, voi participa la lucrările Parlamentului. Protestul va fi unul la vedere, transparent, onest", a precizat parlamentarul PNL. 

Florin Roman a adăugat că a fost contactat de "mai mulţi patrioţi" care doresc să i se alăture în acest protest. 

"Să speram că bunul Dumnezeu va da mintea cea de pe urmă decidenţilor! #Centenar-România! Şi mai cred un lucru: că românii ar trebui să cinstească Centenarul nu doar în 2018, ci în perioada 2018-2022, când se împlinesc 100 de ani de la încoronarea întregitorilor României moderne, regele Ferdinand şi Regina MariaŢ, a conchis Florin Roman. 

×
Subiecte în articol: Florin Roman greva foamei
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close