Antena 3 CNN Politică Guşă nu poate candida la europarlamentare

Guşă nu poate candida la europarlamentare

Guşă nu poate candida la europarlamentare
10 Iul 2007   •   03:48

Lista pentru alegerile europarlamentare pentru care Cosmin Guşă, liderul PIN, a impus nişte restricţii, care au făcut deliciul presei, ar putea fi total inutilă. Cotidianul anunţă că PIN nu va avea dreptul să prezinte lista de candidaţi la alegerile pentru Parlamentul European. Se pare că partidul condus de Guşă nu a depus la timp listele obligatorii de susţinere şi din această cauză nu va putea candida.


În schimb liderul PIN susţine că lista de semnături se depunde cu o lună înainte de alegeri. ?Guvernul a modificat data alegerilor, deci mai pot depune semnăturile necesare. Dacă s-a făcut vreo şmecherie, atunci o să dăm în judecată Guvernul?, a precizat liderul PIN.


De partea cealaltă liberalul Mihai Voicu, preşedintele Comisiei parlamentare pentru elaborarea legislaţiei electorale, susţine că termenul pentru depunerea listelor a expirat în momentul în care a fost îngheţat procesul electoral. ?Noua dată care va fi fixată nu va mai permite depunerea de semnături, tocmai pentru că este vorba despre o îngheţare a procesului electoral. Doar dacă se modifică legislaţia, atunci s-ar putea ca partidele care nu au depus liste de semnături să primească acest drept?, a precizat Voicu.


Citiţi articolul complet în Cotidianul

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close