Antena 3 CNN Politică Guşă vrea vârstă de pensionare pentru parlamentari

Guşă vrea vârstă de pensionare pentru parlamentari

Guşă vrea vârstă de pensionare pentru parlamentari
16 Iul 2007   •   01:23

17 deputaţi şi 23 de senatori ar trebui să iasă la pensie. Asta dacă ar fi să ne luăm după o nouă propunere marca Cozmin Guşă. Deputaţii PIN Cozmin Guşă şi Lavinia Şandru au iniţiat o propunere legislativă care vizează aplicarea vârstei de pensionare din Codul Muncii şi parlamentarilor, propunerea urmând să fie transmisă tuturor senatorilor şi deputaţilor în vacanţa parlamentară. Acesta a declarat că reformarea clasei politice printr-o măsură de acest gen ar reprezenta o ?lustraţie mai mică, pe criterii de vârstă?.


Propunerea lui Guşă a stârnit imediat reacţii de respingere. Lucian Bolcaş, preşedinte executiv PRM, a declarat-o anticonstituţională, susţinând că nu poate fi limitat sub nici o formă dreptul de a fi ales şi de a alege. În plus, peremistul susţine că propunerea PIN nu ţine seama de criteriile sociologice, care au determinat vârsta de maximă performanţă în diferite domenii de activitate, pentru politologie şi ştiinţe juridice aceasta venind după 55 de ani.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a invocat şi el caracterul anticonstituţional al propunerii lui Guşă, afirmând că doar o sancţiune penală poate limita dreptuile unui cetăţean. Dan Motreanu, secretar general al PNL, a declarat şi el că nu este de acord cu propunerea PIN, afirmând că vârsta nu reprezintă un criteriu în condiţiile în care se doreşte introducerea votului uninominal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close