Antena 3 CNN Politică Guvernul a modificat legea A.N.I.

Guvernul a modificat legea A.N.I.

Guvernul a modificat legea A.N.I.
30 Mai 2007   •   10:19

Guvernul a modificat Legea A.N.I. prin ordonanţă de urgenţă propusă de Ministerul Justiţiei, în şedinţa de miercuri. Schimbarea principală se referă la scăderea sumei de bani pe care o poate avea în plus un demnitar la finalul mandatului. Astfel, diferenţa dintre averea dobândită şi veniturile realizate în timpul mandatului care declanşează aplicarea legii privind verificarea averii de către A.N.I. va fi de 10.000 de euro. Faţă de forma adoptată a legii se elimină astfel procentul de 10% din avere şi se reduce suma minimă care fusese stabilită la 20.000 de euro, a precizat primul ministru. De asemenea, averile care nu pot fi justificate vor fi confiscate.

În plus, O.U. stipulează rangul preşedintelui şi vicepreşedintelui agenţiei şi măsurile pentru asigurarea unui sediu. Guvernul a pus ochii pe o vilă închiriată de RA-PPS unei fundaţii, contractul respectiv urmând a fi anulat. Premierul Tăriceanu a precizat că modificările vizează un control mai eficient al averilor.

În 15 zile de la intrarea în vigoare a Legii ANI vor fi desemnaţi reprezentanţii diferitelor organizaţii în Consiliul Naţional de Integritate (CNI), iar în cinci zile de la data desemnării reprezentanţilor acestui Consiliu, Senatul va convoca şedinţa de constituire a acestuia.

În 15 zile de la constituirea CNI, acesta va aproba regulamentul de desfăşurare a concursului, care va fi publicat în Monitorul Oficial. În 30 de zile de la publicarea anunţului privind concursul pentru posturile de preşedinte şi vicepreşedinte ai ANI, candidaţii pot să îşi depună dosare, urmând ca în 10 zile acestea să fie verificate, iar în alte 30 de zile va fi organizat concursul propriu-zis.

Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close