Antena 3 CNN Politică Guvernul a publicat scrisoarea trimisă preşedintelui

Guvernul a publicat scrisoarea trimisă preşedintelui

Guvernul a publicat scrisoarea trimisă preşedintelui
16 Iul 2007   •   21:46
UPDATE: Scrisoarea a ajuns la preşedinţie şi este analizată de Departamentele economic şi legislativ ale Preşedinţiei. Documentul privind sursele de finanţare pentru majorarea pensiilor a fost finalizat, iar premierul Călin Popescu-Tăriceanu l-a transmis, luni, preşedintelui Traian Băsescu. Marţi, Guvernul a decis să publice textul scrisorii în care miniştrii Varujan Vosganian şi Paul Păcuraru îşi reafirmă poziţia potrivit căreia există resursele necesare creşterii pensiilor în anul 2008 cu 43% - ca o consecinţă a dezvoltării economice.

Ministrul Economiei şi cel al Muncii susţin că ?efectele dezvoltării economice, a câştigurilor salariale şi a numărului de salariaţi vor permite, în anul 2008, o creştere a pensiilor cu 43%, faţă de nivelul actual şi, în consecinţă, creşterea punctului de pensie de la 396 lei la 568 lei, respectiv 37,5% din salariul mediu brut?.

Guvernul îl asigură astfel pe şeful statului că aceste măsuri se vor realiza fără majorarea unor impozite sau taxe, precum şi prin respectarea calendarului privind introducerea pilonului doi de pensii şi reducerea CAS.

În cursul zilei de luni, preşedintele Traian Băsescu, printr-un comunicat transmis presei de purtătorul său de cuvânt, Valeriu Turcan, a cerut Executivului ?să accelereze elaborarea documentaţiei din care să rezulte capacitatea de finanţare integrală, pe termen lung, a măririi pensiilor?.

?Având în vedere că elaborarea documentaţiei durează atât de mult, este evident, că, până la intervenţia preşedintelui, această fundamentare nu a existat nicio secundă?, se preciza în comunicatul Preşedinţiei.

Săptămâna trecută, şeful statului i-a transmis o scrisoare premierului Tăriceanu în care îi solicita să-i precizeze dacă majorarea pensiilor va duce la diminuarea sau eliminarea pentru o parte dintre pensionari a compensaţiilor la medicamente sau la ajutoarele pentru căldură. Băsescu îi solicita primului-ministru să prezinte o proiecţie bugetară destul de exactă, până în anul 2011, şi una aproximativă până în 2013.

SCRISOAREA GUVERNULUI CĂTRE PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close