Antena 3 CNN Politică Guvernul discută detaliile programului ?Prima Casă?. La şedinţă participă şi Traian Băsescu

Guvernul discută detaliile programului ?Prima Casă?. La şedinţă participă şi Traian Băsescu

Guvernul discută detaliile programului ?Prima Casă?. La şedinţă participă şi Traian Băsescu
Sursa foto: Guvern
14 Iun 2009   •   10:20

Membrii cabinetului Boc s-au întrunit duminică dimineaţă în şedinţă pentru a pune la punct programul "Prima Casă". La şedinţă participă şi preşedintele României, Traian Băsescu. Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea programului Prima Casă a fost adoptată în urmă cu câteva zile. Documentul nu specifică însă, şi condiţiile acestui proiect.

De la anunţul Guvernului despre demararea programului ?Prima Casă? s-au vehiculat numeroase variante legate de condiţiile programului. S-a vorbit de un avans de 5% pentru casele care costă 60.000 de euro şi de 3.000 de euro pentru cele care depăşesc acest plafon. Programul "Prima casă" este destinat persoanelor fizice care nu deţin în prezent o locuinţă, dar şi celor care nu au contractat un credit ipotecar.

Chiar dacă programul a dat speranţe multor tineri obţinerea unui credit nu va fi chiar la îndemâna oricui. Un calcul simplu, arată ca o persoană care vrea credit prin acest program trebuie să câştige lunar cel puţin 3.000 de lei, adică peste două salarii medii pe economie.

Pentru un credit ipotecar de 60.000 de euro, acordat pe 30 de ani, cea mai mica rată ar fi de aproximativ 340 de euro, lunar. Asta la dobânda minimă avansată în discuţii, adică 5,5%. Dacă se optează pentru o rată descrescătoare, pentru un credit în aceleaşi condiţii, solicitantul ar putea plăti chiar şi 440 de euro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: sedinta guvern prima casa
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close