Antena 3 CNN Politică Guvernul nu-i mai dă bani lui Emil Boc

Guvernul nu-i mai dă bani lui Emil Boc

Guvernul nu-i mai dă bani lui Emil Boc
11 Iul 2007   •   16:00

Emil Boc a primit două veşti proaste. Cererea de finanţare a lucrărilor de alimentare şi canalizare pentru o bună parte din Cluj Napoca şi planul de reorganizare a Regiei Autonome a Domeniului Public au fost respinse de Guvern. Asta după ce în doi ani şi jumătate, timp în care PD-ul s-a aflat la guvernare, a reuşit să atragă spre oraşul pe care îl conduce fonduri de peste 800 de miliarde de lei vechi de la bugetul central.

În cazul lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare, anul trecut a fost reziliat contractul pentru canalizare şi alimentare cu apă încheiat de Ministerul de Finanţe cu francezii de la Sade, care s-au dovedit a fi neserioşi. A fost reluată licitaţia şi s-a prezentat un singur ofertant, dar cu o depăşire de buget de 10 milioane de euro ? pentru lucrările din Cluj-Napoca au fost alocate 35 de milioane de euro (bani europeni), din care mai sunt 16. Compania de apă, primarul şi preşedintele CJ au făcut memorii la minister cerând suportarea diferenţei de 10 milioane, iar zilele trecute au primit şi răspuns: descurcaţi-vă din bugetele locale şi cele centrale. Ceea ce e imposibil, deoarece bugetele locale sunt în derulare, pe investiţii stabilite.

Citiţi articolul complet în Gândul

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close