Antena 3 CNN Politică Guvernul Orban s-a reunit joi în prima ședință după moțiunea de cenzură. Proiectele aflate pe ordinea de zi

Guvernul Orban s-a reunit joi în prima ședință după moțiunea de cenzură. Proiectele aflate pe ordinea de zi

Guvernul Orban s-a reunit joi în sedință, fiind prima de când a fost demis prin moțiune de cenzură. Pe ordinea de zi a reuniunii se află mai multe proiecte de hotărâri de guvern care vizează domenii precum apărarea, sistemul judiciar și administrația publică.

Guvernul Orban s-a reunit joi în prima ședință după moțiunea de cenzură. Proiectele aflate pe ordinea de zi
Sursa foto: Foto: gov.ro
13 Feb 2020   •   08:27

UPDATE. Ludovic Orban a spus, la începutul ședinței de guvern, că "problema coronavirusului trebuie tratată cu maximă seriozitate. Am înţeles că aţi avut deja Comitete pentru situaţii de urgenţă". Apoi, l-a rugat pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să prezinte situația din țară legată de coronavirus și măsurile care au fost luate. 

Victor Costache a spus că în România nu există în momentul de față niciun caz de infecție cu coronavirus confirmat. 

"Vă asigur că, deocamdată, pe teritoriul României nu există niciun caz de infecţie cu coronavirus. Ultima suspiciune a fost infirmată ieri seară târziu. (...) Încă din ianuarie am constituit Comitetul interministerial şi am lucrat săptămânal cu colegii de la MAI, MAE şi Transporturi, pentru a elabora un plan comun de acţiuni.

Săptămâna trecută a fost trecută o OUG comună cu MAE pentru a reface stocurile de biocide, materiale de protecţie şi sanitare şi totul a intrat în linie dreaptă. Sunt proceduri de achiziţie de urgenţă desfăşurate de către Ministerul Finanţelor. În paralel avem capacitate de diagnostic în Bucureşti şi, până la sfârşitul săptămânii, încă alte trei centre din ţară, pentru a nu mai plimba probele dintr-un capăt în altul al ţării. Carantina durează 14 zile, mergem pe protocoalele internaţionale", a răspuns ministrul Sănătăţii. 

Știre inițială

Executivul urmează să adopte un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2020 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare.

Un alt proiect de hotărâre supus aprobării în Guvern are în vedere stabilirea modelelor formularelor-tip folosite în activitatea privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Totodată, Executivul va decide, printr-o Hotărâre, cu privire la organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului, având în vedere schimbările intervenite în arhitectura guvernamentală după instalarea la Palatul Victoria a Guvernului Orban în noiembrie 2019.

De asemenea, Guvernul va aproba un proiect de hotărâre privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Pe agenda şedinţei se regăsesc şi trei memorandumuri care vizează participarea unor demnitari din Executiv în calitate de membri ai Consiliilor de Administraţie sau de Supraveghere a unor companii şi societăţi cu capital de stat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: motiune de cenzura sedinta Guvernul Orban
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close