Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc are trei variante de Guvern

Hrebenciuc are trei variante de Guvern

Hrebenciuc are trei variante de Guvern
22 Mai 2007   •   21:06
EXCLUSIV - Trei variante de guvern a pus marţi pe hârtie Viorel Hrebenciuc, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, la şedinţa Comitetului Executiv al social-democraţilor. Documentul, prezentat în exclusivitate de Antena 3, arată că PSD ia în calcul toate combinaţiile posibile cu partidele parlamentare. Prima variantă de Guvern ar fi un Executiv format din PSD, PD şi PLD dar, cu susţinere parlamentară şi din partea grupului minorităţilor naţionale şi independenţilor din Parlamentul României. Potrivit calculelor lui Viorel Hrebenciuc, acest Guvern ar strânge 280 de voturi, destul de multe pentru susţinerea unui astfel de guvern.

Varianta II este un Guvern format din PD, PNL, PLD şi UDMR dar tot cu susţinerea parlamentară din partea grupului minorităţilor şi independenţilor din Parlamentul României. A doua variantă de Guvern ar aduna 239 de voturi, cu patru mai multe decât cele necesare pentru ca un Executiv să fie învestit.

Ciorna lui Hrebenciuc arată şi varianta III de Guvern. Un Executiv format din PSD, PRM şi PC, care ar strânge doar 230 de voturi - cu 5 voturi mai puţine pentru ca un Guvern să fie învestit. Ciorna liderului PSD mai arată că acest Executiv ar duce la alegeri anticipate şi că, practic, în afară de cele 3 variante de formare de Guvern, altele nu există. Tot pe ciornă mai stă scris că numărul de voturi necesare pentru trecerea unui Guvern este 235.

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor a recunoscut, după şedinţa de 7 ore a partidului, autenticitatea documentului. El a spus că o parte din cifre îi aparţin lui, iar calculele sunt ale liderului PSD Botoşani, Constantin Conţac. Numai că imaginile din şedinţa PSD arată că lângă Virel Hrebenciuc nu stătea nicidecum Constantin Conţac, ci una dintre susţinătoarele acţiunilor sale, deputatul Rovana Plumb.

NOTIŢELE LUI VIOREL HREBENCIUC (.pdf)

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close