Antena 3 CNN Politică Ilie Sârbu: Grupul de la Cluj nu mai există

Ilie Sârbu: Grupul de la Cluj nu mai există

Ilie Sârbu: Grupul de la Cluj nu mai există
16 Iul 2007   •   16:01

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat Ilie Sârbu a declarat că „grupul de la Cluj nu există în partid”, şi că, de fapt, denumirea a reprezentat doar o sintagmă. „Acest grup nu mai există. El nici n-a existat ca un grup, ci ca sintagmă, care a rezultat dintr-o reuniune a judeţelor din Transilvania şi Banat. Am fost taxaţi ca atare, aşa s-a apreciat atunci”, a spus Sârbu.

Cu toate acestea, el a recunoscut că „există şi adevăr în tot ceea ce se spune”, pentru că prima întâlnire a filialelor din Ardeal a avut loc la Cluj şi a existat totodată un program al vicepreşedintelui PSD Vasile Dâncu. „Dar, după aceea, în discuţiile care au urmat în PSD la Braşov (n.r. ianuarie 2006), toată lumea a zis că grupul de la Cluj nu mai există, se vorbea chiar de grupul de la Băiţa”, a menţionat Sârbu.

Ilie Sârbu, care a fost catalogat de presă ca fiind membru al „grupului de la Cluj”, fapt recunoscut de acesta, a precizat că preşedintele PSD, Mircea Geoană, „nu este produsul acestui grup”. „Mircea Geoană este produsul a două congrese - 2005 şi 2006. Dacă propunerea era doar a noastră, Mircea Geoană nu era preşedintele PSD, deşi filialele noastre aveau o pondere importantă”, a susţinut Ilie Sârbu.

În final, el a subliniat că sintagma „grupul de la Cluj” va rămâne în PSD mai ales în discuţiile unor colegi „care sunt din când în când nemulţumiţi”.

Rompres

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close