Antena 3 CNN Politică Iliescu: Angajamentul cu creşterea de 50% a salariilor din Educaţie, o greşeală tactică a PSD

Iliescu: Angajamentul cu creşterea de 50% a salariilor din Educaţie, o greşeală tactică a PSD

Iliescu: Angajamentul cu creşterea de 50% a salariilor din Educaţie, o greşeală tactică a PSD
Sursa foto: Ion Iliescu
04 Mai 2009   •   12:50

Promisiunea electorală făcută de PSD înaintea alegerilor parlamentare privind creşterea cu 50% a salariilor profesorilor, a fost "o greşeală tactică", a apreciat, luni, preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu. El s-a arătat deranjat de faptul că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost pusă într-o situaţie dificilă, angajându-se în promisiunea majorării salariilor profesorilor, dar fără partidul să aibă acoperire pentru acest angajament.
"Cred că a fost o greşeală tactică angajamentul cu creşterea de 50%.(...) Nu e uşor o astfel de creştere bruscă, apoi s-a intrat în dificultăţi cu care se confruntă Guvernul. Intrările la bugetul statului după primul trimestru sunt modeste, deci practic nu există resursele necesare", a afirmat Iliescu.
În opinia liderului de onoare social-democrat, situaţia conflictuală dintre sindicatele din educaţie şi guvern trebuie rezolvată prin promovarea unui dialog.
Iliescu a recunoscut că Ecaterina Andronescu este pusă într-o situaţie dificilă, de angajamentele partidului. "Ea s-a angajat personal într-o chestiune în care a crezut şi caută soluţii. Guvernul nu are suportul financiar necesar, asta este marea contradicţie internă. Nu ştiu cum o să iasă din asta" a arătat Iliescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close