Antena 3 Politică Iliescu: Eram prim-secretar în PCR în '74-'79. Am avut relaţii bune cu BOR şi cu mitropolitul de atunci

Iliescu: Eram prim-secretar în PCR în '74-'79. Am avut relaţii bune cu BOR şi cu mitropolitul de atunci

de G.S.    |    31 Aug 2013   •   16:42
Iliescu: Eram prim-secretar în PCR în '74-'79. Am avut relaţii bune cu BOR şi cu mitropolitul de atunci
Sursa foto: Foto: Agerpres
Fostul preşedinte al României Ion Iliescu, prezent sâmbătă la ceremonia de beatificare a monseniorului Vladimir Ghika, la Romexpo, a declarat că a avut relaţii bune cu biserica şi pe când era prim-secretar al Partidului Comunist Român (PCR).
"Este o manifestare de interes naţional şi care dă o anumită imagine şi în afară. Este un semnal important pe care Vaticanul l-a dat", a spus Ion Iliescu la ieşirea de la ceremonia de beatificare a lui Vladimir Ghika, ce a avut loc sâmbătă la Romexpo, în Capitală.
Iliescu a menţionat şi că a avut relaţii bune cu biserica şi în perioada în care era un membru important al PCR.
"Eram prim-secretar de partid comunist, la Iaşi, '74 - '79. Eu am avut relaţii bune cu biserica la Iaşi, şi cu Biserica Ortodoxă, cu mitropolitul de atunci, Teoctist, care a devenit după aceea patriarh, şi cu Biserica Catolică din Iaşi. Le-am aprobat catolicilor să-şi construiască biserică la Butea, pe malul Siretului. Am avut relaţii deschise, de atunci, şi constructive cu toate bisericile, iar după 1989 şi cu monseniorul Robu (Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti n.r.), care este un om deosebit", a declarat Ion Iliescu, conform Mediafax.
Ceremonia de beatificare a lui Vladimir Ghika, organizată de Arhiepiscopia Romană-Catolică din Bucureşti, a avut loc sâmbătă la Romexpo, cu participarea a peste 8.000 de persoane.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close