Antena 3 CNN Politică Iliescu i-a conferit o decoraţie lui Ion Diaconescu în 2002. Liderul PNŢCD nu a ridicat-o

Iliescu i-a conferit o decoraţie lui Ion Diaconescu în 2002. Liderul PNŢCD nu a ridicat-o

Iliescu i-a conferit o decoraţie lui Ion Diaconescu în 2002. Liderul PNŢCD nu a ridicat-o
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Oct 2011   •   17:14

Mihai Marinescu, unul dintre strănepoţii lui Ion Diaconescu, a dezvăluit, joi, că Ion Iliescu i-a conferit o decoraţie fostului lider ţărănist de 1 Decembrie 2002, decoraţie care nu a fost ridicată însă de acesta, informează Mediafax.

Potrivit decretului prezidenţial din acel an, fostul preşedinte al României i-a conferit lui Diaconescu distincţia "pentru întreaga activitate politică, pentru promovarea democraţiei şi a intereselor ţării", cu ocazia Zilei Naţionale.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 13 octombrie a.c., decretul pentru conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional în grad de Ofiţer fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ion Diaconescu. Preşedintele României a conferit Ordinul <în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru contribuţia avută la consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România>", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu decoratie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close