Antena 3 CNN Politică Iliescu: Mergeţi la vot şi spuneţi DA!

Iliescu: Mergeţi la vot şi spuneţi DA!

Iliescu: Mergeţi la vot şi spuneţi DA!
16 Mai 2007   •   12:49

Fostul preşedinte Ion Iliescu a prezentat într-o conferinţă de presă o scrisoare deschisă adresată alegătorilor români. Liderul de onoare al PSD a adus noi motive pentru care Traian Băsescu nu trebuie să rămână şeful statului. ?Băsescu a demonstrat că nu poate fi preşedintele României, stat european, membru NATO. A dorit să obţină o poziţie dominantă în detrimentul celorlate puteri ale statului aducând grave prejudicii prestigiului României?, acuză Ion Iliescu.

Fostul preşedinte susţine că Băsescu şi-a construit campania pe ideea că suspendarea este ilegală şi neconstituţională, ?nimic mai neadevărat?, când, de fapt, ?Traian Băsescu s-a pus singur mai presus de lege?. Iliescu susţine că preşedintele suspendat urmăreşte dezintegrarea actualelor partide pentru a-şi construi un nou partid prezidenţial ?al oligarhilor? pentru că ?iubeşte mai mult decât orice puterea ca mijloc de îmbogăţire a sa şi a propriilor cercuri de interese?.

Ion Iliescu combate şi alte două idei ale preşedintelui suspendat şi anume că el ar fi fost îndepărtat de la putere pentru că a condamnat comunismul şi a deschis arhivele securităţii. Mai mult, Iliescu îl acuză pe succesorul său că este mincinos şi un factor de dezbinare şi pledează pentru introducerea unui examen psihiatric pentru candidaţii la preşedinţie.

Aşadar, Ion Iliescu îndeamnă românii să meargă la vot şi să spună DA destituirii lui Traian Băsescu ?ca să fie un avertisment pentru cine mai vrea să exercite iresponsabil puterea?. Cu toate acestea, preşedintele de onoare al PSD spune că nu va refuza niciodată un dialog civilizat cu Traian Băsescu, dar nu crede că va fi invitat la Cotroceni. Marţi, preşedintele suspendat a precizat că doreşte să aibă "o discuţie lămuritoare" cu Ion Iliescu, după reinstalarea sa.

Ion Iliescu s-a confruntat cu un protest inedit, la sediul PSD în care a susţinut conferinţa de presă. Un tânăr îmbrăcat într-un costum negru şi cu o mască simbolizând moartea, a manifestat în faţa clădirii, acuzândul pe fostul preşedinte că ar fi răspunzător de victimele revoluţiei şi mineriadelor. Bărbatul, un student de 22 de ani, a renunţat la protest abia după ce a fost legitimat de forţele de ordine.

Antena3.ro

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close