Antena 3 CNN Politică Iliescu: Opoziţia, pentru partidele serioase, este un purgatoriu necesar, se curăţă de paraziţi

Iliescu: Opoziţia, pentru partidele serioase, este un purgatoriu necesar, se curăţă de paraziţi

Iliescu: Opoziţia, pentru partidele serioase, este un purgatoriu necesar, se curăţă de paraziţi
Sursa foto: ion iliescu
04 Feb 2010   •   01:50

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a susţinut, miercuri, că Opoziţia reprezintă un purgatoriu necesar pentru partidele serioase, el apreciind că o astfel de experienţă ajută la curăţarea de paraziţi, de elemente "întâmplătoare" şi consolidează o formaţiune politică, scrie Mediafax.
"Aş vrea să ne debarasăm de năravuri, adică de lucruri subterane, şi să ne concentrăm pe nişte probleme de fond, serioase, adică să dezbatem principalele concluzii de tras: ce nu a fost bine, să dăm spirit partid combativ, militant. Nu aranjamentelor, nu fripturiştilor, nu ariviştilor care se bat, dau din coate pentru funcţii şi pentru poziţii. Nu asta să fie tema principală a Congresului, cine, cum se plasează. Asta trebuie să decurgă din ceea ce stabilim ca linii generale", a spus Iliescu, comentând despre ce se va întâmpla la Consiliul Naţional de joi şi la Congresul care îi va urma.

El a arătat că în aceste lucruri constă construirea unui partid serios şi credibil. "Asta însemană să clădim un partid serios, cu credibilitate, şi care să răspundă nevoilor ţării. Că ţara are nevoie de un partid de stânga corect, cinstit", a spus Iliescu.

Întrebat dacă acest partid de stânga ar trebui să se afle în Opoziţie, Iliescu a precizat: "Inevitabil în Opoziţie. Opoziţia, pentru partidele serioase, este un purgatoriu necesar. Se curăţă de paraziţi şi de elemente întâmplătoare şi poate să se consolideze. Mai mult, e o experienţă bună".

El a invocat experienţa PSD din perioada 1996-2000, când partidul a avut o "zguduire puternică" şi când s-a rupt o aripă, respectiv ApR.

"Sufla vântul prin multe sedii de partid, au fost doi ani grei, '97, '98. Apoi '99, 2000 am venit în forţă şi am câştigat şi la parlamentare şi la prezidenţiale. Asta vrem să facem acum", a adăugat Iliescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu partid de opozitie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close