Antena 3 CNN Politică Iliescu şi Constantinescu vs. Băsescu

Iliescu şi Constantinescu vs. Băsescu

Iliescu şi Constantinescu vs. Băsescu
10 Mai 2007   •   23:45
EXCLUSIV - După atacul preşedintelui suspendat Traian Băsescu la adresa celor doi foşti şefi de stat, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu şi-au revendicat dreptul la replică. În cadrul emisiunii ?Ştirea Zilei? de la Antena 3, cei doi preşedinţi au vorbit despre criza prin care trece România, precum şi despre discursul electoral al lui Traian Băsescu. ?Şeful statului a făcut afirmaţii grave şi iresponsabile? este de părere Ion Iliescu.

Iliescu: Băsescu - în stare să arunce România în război civil

Mandatul liniştit pe care preşedintele suspendat l-a invocat - punându-l sub semnul unei atitudini de protecţionism din partea lui Iliescu ? a fost în fapt una dintre cele mai dificile perioade ale României, susţine fostul şef de stat. ?Un om precum Traian Băsescu ar fi fost în stare să arunce ţara într-un război civil?, dar ce este mai rău e că ?un astfel de personaj a reuşit să ajungă pe scena politică a ţării?, a atacat Iliescu.

Constantinescu: România nu se află într-o criză politică, ci într-o criză a moralităţii

Pe de altă parte, Emil Constantinescu şi-a construit replica pe ideea: ? Traian Băsescu este un personaj expirat?. În consecinţă, spune fostul şef de stat, nici campania pentru referendum nu reprezintă nimic. ?Nu se va schimba nimic, indiferent de rezultatul referendumului, pentru că nimeni în această nebunie nu prezintă vreo soluţie?, a susţinut Constantinescu. Adevărata problemă a României nu se află în zona politicului. România nu se află într-o criză politică, ci într-o criză a moralităţii şi a adevărului, a subliniat Emil Constantinescu.

Constantinescu: ?Liderii de opinie reprezintă un cor omagial?

Fostul preşedinte îşi exprimă dezamăgirea profundă vizavi de cei care fac parte din elitele române, din formatorii de opinie. ?Toţi trebuie să ne concentrăm nu la reformarea clasei politice, ci la reformarea elitelor din zona liderilor de opinie?, spune Constantinescu. Mai mult, el acuză existenţa unui adevărat ?cor omagial? format din ?liderii de opinie care sunt filosofi şi scriitori reputaţi?. Această ?ciudăţenie pentru democraţiile occidentale? dă naştere unor omagii care amintesc de vremea lui Ceauşescu, concluzionează Emil Constantinescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close