Antena 3 CNN Politică Imunitatea deputatului PDL, Dan Păsat, anulată de comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Imunitatea deputatului PDL, Dan Păsat, anulată de comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Imunitatea deputatului PDL, Dan Păsat, anulată de comisia juridică a Camerei Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Feb 2011   •   19:00

Deputaţii jurişti s-au pronunţat, miercuri după-amiază asupra cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul deputatului PDL Dan Păsat, cu 10 voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi 4 abţineri. Astfel, imunitatea aceastuia a fost ridicată, informează Mediafax.

Deputaţii din Comisia juridică s-au pronunţat, miercuri după-amiază, asupra solicitării procurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

În comisie s-au înregistrat 10 voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi 4 abţineri. După acest vot, membrii comisiei au încercat să interpreteze acest rezultat, unii spunând că trebuia jumătate plus unu pentru a se aproba solicitarea, iar alţii că abţinerile s-ar contabiliza alături de voturile împotrivă, deputaţii nereuşind să cadă de acord dacă votul dat în comisie înseamnă aprobarea cererii procurorilor sau respingerea acesteia.

Precizarea privind rezultatul votului a fost făcută de vicepreşedintele comisiei, Florin Iordache (PSD). Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat presei că membrii PDL din comisie au votat în favoarea cererii procurorilor în cazul deputatului Păsat.

Deputatul PDL Dan Păsat a declarat, după audierea sa în Comisia juridică, miercuri, că nu le-a cerut deputaţilor jurişti să voteze împotriva arestării sale, ci "să judece cu dreptate şi corectitudine faptele semnalate de DNA".

"Nu le-am cerut să voteze împotriva arestării mele, ci să judece cu dreptate şi corectitudine. Mi-am spus punctul de vedere, am demonstrat cu probe şi fapte că nu sunt vinovat pentru faptele penale şi nu este niciun motiv pentru arestarea mea pentru că la un an şi jumătate nu reprezint un pericol", a afirmat Dan Păsat după ce a ieşit de la şedinţa Comisiei juridice unde se discuta solicitarea DNA privind ridicarea imunităţii sale parlamentare pentru arestarea preventivă.

El a spus că nu există probe materiale conform actelor că a săvârşit acţiunea de şantaj şi că nu există motive să se impună arestarea sa. "Am dovedit că sunt nevinovat şi le-am cerut să judece în funcţie de probele din dosar", a adăugat deputatul PDL.

×
Subiecte în articol: deputat pdl Dan Pasat imunitate
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close