Antena 3 CNN Politică În ce condiţii s-ar putea realiza un nou referendum şi care e reacţia lui Băsescu

În ce condiţii s-ar putea realiza un nou referendum şi care e reacţia lui Băsescu

În ce condiţii s-ar putea realiza un nou referendum şi care e reacţia lui Băsescu
Sursa foto: Foto: mediafax
de O.P.    |    03 Aug 2012   •   05:50

Parlamentul ar trebui să decidă organizarea unui al doilea referendum, în cazul în care Curtea Constituţională va invalida rezultatele referendumului din 29 iulie, susţine deputatul Eugen Nicolăescu.

Parlamentarul liberal a ţinut să precizeze că este o opinie personală şi nu o decizie a partidului. Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, susţine însă că organizarea unui al doilea referendum este "o trăsnaie". În aceeaşi notă, liderul PDL Emil Boc spune că cine vorbeşte de un alt referendum în prelungirea primului, nu cunoaşte textul Constituţiei.

Liderul PNL Eugen Nicolăescu susţine că dacă referendumul va fi invalidat de Curtea Constituţională, atunci singura pe care o poate urma Parlamentul este continuarea consultării populare cu un al doilea tur de scrutin.

Traian Băsescu i-a replicat liberalului imediat ce a sosit la sediul său de campanie: "S-au spus multe trăsnăi, una în plus..."

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, consideră că propunerea lui Eugen Nicolăescu este neconstituţională.

"Cine vorbeşte de al doilea referendum în prelungirea primului nu cunoaşte textul Constituţiei, care e foarte clar şi explicit şi spune că se organizează un singur referendum pentru demiterea preşedintelui şi nu două. Orice soluţie propusă de acest fel este neconstituţională şi nu are acoperire nici în textul legii fundamentale şi nici în legea în vigoare".

În schimb, deputatul Eugen Nicolăescu declară că organizarea unui al doilea referendum este impusă chiar de spiritul Constituţiei.




×
Subiecte în articol: referendum 2012
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close