Antena 3 CNN Politică Indemnizaţiile demnitarilor cu cele mai înalte funcţii în stat SE MAJOREAZĂ

Indemnizaţiile demnitarilor cu cele mai înalte funcţii în stat SE MAJOREAZĂ

Indemnizaţiile demnitarilor cu cele mai înalte funcţii în stat SE MAJOREAZĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iul 2015   •   13:05
Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat, în cadrul unei declaraţii de presă, miercuri, că indemnizaţiile a 48 de oameni cu funcţii importante în statul român vor fi majorate. 

"Guvernul României a adoptat astăzi o ordonanţă prin care indemnizaţiile lunare pentru cele mai înalte funcţii de demnitate publică din România se majorează începând din august. Este vorba despre preşedintele României, premierul şi miniştrii, preşedinţii celor două Camere, directorii serviciilor, SRI, SIE, SPP, STS. În total, sunt 48 de funcţii vizate de această ordonanţă."

Oprea a anunţat, pe această cale, că salariile tuturor bugetarilor din România vor fi mărite. 
 
"Sunt două motive pentru care am făcut acest anunţ personal. În primul rând, vreau să fac cunoscut oficial faptul că, până la finalul acestui an, vom avea creşteri de salarii în tot sistemul public. Există un proiect pregătit de Ministerul Muncii, care în cel mai scurt timp va deveni lege. Astfel, fiecare anagajat la stat va primi un salariu corect în raport cu munca şi responsabilităţile sale."
 
Pe de altă parte, Oprea a explicat că nu este normal ca un preşedinte de stat european să câştige 1.500 de euro pe lună, în timp ce "funcţionari de rang secund din alte instituţii" încasează mult mai mult. 
 
"În al doilea rând, din raţiuni de transparenţă, pentru a nu exista nicio suspiciune în legătură cu acordarea acestor indemnizaţii, îmi asum atât corectitudinea cât şi oportunitatea acestei măsuri. Consider că salarizarea din sistemul public nu este un act populist, ci o exigenţă în conformitate cu stautul actual al României. Nu ne putem preface că este în regulă ca un preşedinte de stat european să primească la final de lună aproximativ 1.500 de euro. După cum ştiţi, ani de zile, salariul preşedintelui României a fost mai mic decât salariile unor funcţionari de rang secund din alte instituţii. Mai mult, am avut foarte mulţi miniştri cu remuneraţii mai mici decât subalternii lor. Această anomalie trebuie să ia sfârşit şi asta face ordonanţa în discuţie."
 
În fine, Oprea a explicat că ordonanţa îşi propune să atragă şi să păstreze oameni competenţi în sistem.
 
"Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele României, preşedintele ÎCCJ, premierul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Prin această ordonanţă vrem să atragem şi să păstrăm în sistem oameni competenţi."
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close