Antena 3 CNN Politică Ioan Oltean: Am simţit nevoia să abadonez politica de un milion de ori, mai ales în ultimii doi ani

Ioan Oltean: Am simţit nevoia să abadonez politica de un milion de ori, mai ales în ultimii doi ani

Ioan Oltean: Am simţit nevoia să abadonez politica de un milion de ori, mai ales în ultimii doi ani
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Oct 2012   •   17:44

Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus, vineri seară, că a simţit nevoie să abandoneze politica "de un milion de ori" şi că a trăit foarte multe momente de umilinţă, ca deputat, mai ales în ultimii ani.
   
La "Cafeneaua politică" organizată de femeile şi tinerii democrat-liberali din Bistriţa-Năsăud, într-un club din Bistriţa, Ioan Oltean a fost întrebat dacă a fost vreodată atât de dezamăgit încât să-şi dorească să plece din politică.
   
"Nu o dată, de un milion de ori am simţit nevoia să abandonez politica, mai ales în ultimii doi ani. Parlamentul e instituţia cea mai prost văzută, calitatea de deputat nu-ţi aduce niciun fel de bucurie. Înainte spuneam că sunt avocat când mă întreba cineva ce lucrez, acum nu mai pot că mă ştiu şi câinii din cartier", a răspuns Oltean.


   
Acesta a povestit că, odată, în Bucureşti, se afla în maşină cu şoferul, iar la un semafor o cerşetoare în vârstă l-a recunoscut şi i-a urat sănătate după ce îi dăduse mărunţiş, însă în ultimii doi ani nu a mai întâlnit astfel de reacţii.
   
""Domnul preşedinte Oltean, zice, de la PDL, să vă dea Dumnezeu sănătate". În 2011 am trăit atâta umilinţă încât îmi era jenă să ies din casă. Îmi ziceam: "Ioane, în Tanganyika cu tine, până uită oamenii că PDL le-a tăiat pensiile". Oamenii nu au văzut decât partea urâtă din ce am făcut noi", a spus Oltean.
   
El a mai povestit o altă întâmplare din aeroport, petrecută vara aceasta.
   
"Eram în aeroport, să mergem la avion. Era o duduie la vreo 30 şi ceva de ani, mă uitam la ea ca un bărbat care nu e misogin. Se uită la mine şi îmi zice: "Ticălosule, nemernicule, mai ai curaj să ieşi din casă? La puşcărie cu voi!". Mi-am dat seama că a reacţionat aşa nu că mă uitam la ea, ci că a realizat cine eram, o fi pierdut salariul, cine ştie. Au fost momente când aş fi dat orice să nu fi fost deputat", a declarat Oltean.
   
Parlamentarul a relatat şi despre o întâmplare când a fost ameninţat cu bătaia.
   
"Conduceam şedinţa Camerelor reunite. Se vota al nouălea judecător la Curtea Constituţională. Spiritele erau atât de încinse, încât doar o scânteie ca să iasă bătaie. Când vedeam că se încing lucrurile, suspendam şedinţa ca să se răcorească, apoi reluam. La un moment dat, era 1.30 noaptea, toţi eram înfierbântaţi, la propriu. Vine la mine la tribună un liberal, fost boxer, şi îmi spune: "Am să-ţi dau o scatoalcă de am să te trec prin peretele de acolo". Mă gândeam: "oare ar fi în stare?" La nervozitatea care era, se putea întâmpla. Momente de acest fel te fac să îţi spui: "orice, dar nu deputat:"", le-a spus el tinerilor.
   
Oltean a reiterat ideea potrivit căreia campania electorală care urmează va fi cea mai grea.
   
"Va fi cea mai grea campanie electorală din '90 încoace. Pe măsură ce avansezi în vârstă, oamenii zic: i-a ajuns, să-i mai lase şi pe alţii. Trebuie să le explici că saturaţia asta vine cândva, dar trebuie să fii tu convins că ajunge", a spus el.
   
Potrivit lui Oltean, acum lupta se duce pe două fronturi: cu adversarii politici şi cu "frustraţii" din propriul partid.
   
"Ne luptăm cu adversarii politici, cu electoratul care nu ne-a înţeles, dar şi cu unii membri ai PDL care, din diverse motive, simţindu-se marginalizaţi, frustraţi, se transformă şi ei în rivali", a menţionat Ioan Oltean.
   
Întrebat de un jurnalist dacă se vor împărţi alimente în campania pentru parlamentare, Oltean a răspuns: "Niciodată la Bistriţa n-am distribuit alimente. Bine, mai întreabă lumea: ce ne daţi ca să vă votăm? La pixuri strâmbă din nas. Portocale, ciocolată şi becuri am dat, recunosc. Dar nu intră în categoria de mită electorală. Alţii au dat, cu certitudine", a spus el.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close