Antena 3 CNN Politică Ioan Rus: Anticipatele nu vor da un partid majoritar

Ioan Rus: Anticipatele nu vor da un partid majoritar

Ioan Rus: Anticipatele nu vor da un partid majoritar
26 Iun 2007   •   20:58

Vicepreşedintele PSD Ioan Rus a avertizat că, şi în cazul declanşării alegerilor anticipate şi în lipsa lor, România nu va mai putea fi guvernată, pentru o bună bucată de vreme de acum înainte, fără negocieri între partide, însă acestea trebuie să aibă ca punct de plecare interesul naţional. ?Nu există nici un partid care să poată câştiga procente care să îi poată permite să guverneze singur. Noi am iniţiat discuţii pentru a prefigura o majoritate consolidată în Parlament, astfel ca ţara să poată fi guvernată. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Nici anticipatele nu vor da un partid care să deţină majoritate?, a spus Ioan Rus.

Rus a subliniat faptul că oricare va fi situaţia politică, orice partid va câştiga alegerile, anticipate sau nu, tot se va ajunge la negocieri pentru formarea unei majorităţi, situaţie care există acum şi în alte ţări europene. ?Că va fi PD pe locul I, nu PSD, tot nu va putea forma singur o majoritate. Aceasta este situaţia şi în Europa, în Germania, Austria, Franţa. Nu există nici un popor care să dea puterea unui singur partid, ci le obligă să negocieze şi să se supravegheze reciproc pentru a nu greşi?, a spus Ioan Rus.

Vicepreşedintele PSD a acuzat faptul că discursul politic care poate fi auzit în România astăzi este centrat pe lucruri mărunte, nici în Parlament, nici la televizor neputând fi auzite puse în discuţie adevăratele probleme ale ţării, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii, agricultura sau faptul că reformele sănătăţii şi educaţiei sunt luate de la zero de fiecare nou ministru, care nu vrea să mai recunoască faptul că s-au făcut şi lucruri bune înaintea sa.

?Este adevărat că nu peste tot a fost prostie şi patimă, dar ceea ce s-a făcut bine a fost prea puţin?, a spus Rus în legătură cu faptul că el, ca fost ministru al Administraţiei şi Internelor, a colaborat cu Vasile Blaga atunci când acesta a preluat ministerul, după alegerile din 2004.

Rompres

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close