Antena 3 CNN Politică Ioan Vida reales preşedinte al Curţii Constituţionale

Ioan Vida reales preşedinte al Curţii Constituţionale

Ioan Vida reales preşedinte al Curţii Constituţionale
13 Iul 2007   •   08:11

Ioan Vida a fost reales vineri în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, pentru un nou mandat de trei ani. Şi tot vineri, trei judecători au depus jurământul pentru a deveni membri ai forului. Este vorba despre Augustin Zegrean, numit în funcţie de preşedintele României, Tudorel Toader, numit de Camera Deputaţilor şi Zoltan Puşkaş, numit de Senat. Ceremonia s-a defăşurat la Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

?Curtea Constituţională a jucat în ultimul an un rol extrem de important în menţinerea echilibrelor între puterile statului?, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii judecători ai Curţii. De asemenea preşedintele statului a adăugat că acest mandat va fi unul în care judecătorii Curţii vor trebui să continue să substituie ?lipsa de claritate a unor articole din Constituţia României?.

La evenimentul de la Cotroceni au participat preşedintele Curţii Constituţionale Ioan Vida, preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu, deputatul Kelemen Hunor şi consilieri din cadrul Administraţiei prezidenţiale.

Potrivit plenului Curţii Constituţionale, mandatul de 9 ani al judecătorilor Curţii nu poate fi prelungit sau înnoit şi nici scurtat înainte de termen.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close