Antena 3 CNN Politică Iohannis explică de ce a respins Codul fiscal: Interesele politice trebuie depăşite

Iohannis explică de ce a respins Codul fiscal: Interesele politice trebuie depăşite

Iohannis explică de ce a respins Codul fiscal: Interesele politice trebuie depăşite
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
de M.Z.    |    29 Iul 2015   •   11:52

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut prudenţă şi responsabilitate în plan fiscal.

Şeful statului a venit cu prima explicaţie pentru retrimiterea Codul Fiscal în Parlament, la reexamniare. În faţa specialiştilor în domeniu, la Conferinţa Anuală a Economiştilor,  preşedintele a precizat că a respins documentul cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii în plan fiscal-bugetar.

"România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanţelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă, se obţine prin politici economice bine gândite, care depăşesc interesele politice şi rezolvă problemele profunde ale economiei noastre", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

"Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivația prudenței și responsabilității în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanțelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă, se obține prin politici economice bine gândite, care depășesc interesele politice și rezolvă problemele profunde ale economiei noastre", a adăugat şeful statului.

Preşedintele a criticat guvernul Ponta şi pentru că, în opinia sa, nu consolidează progresul economic de lungă durată, prin stimularea investiţiilor şi a concurenţei. 

Ilie Şerbănescu: Codul Fiscal se bazează pe legenda că o relaxare fiscală duce la dezvoltare...
 
Analistul economic Ilie Şerbănescu a spus că "este o problemă în sine controversată acest Cod Fiscal".
 
"Se bazează pe legenda că o relaxare fiscală duce la dezvoltare, dar nu duce", a spus analistul economic Ilie Şerbănescu, miercuri, la Antena 3.
 
 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close