Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Unul dintre cele două partide de la guvernare trişează

Ion Cristoiu: Unul dintre cele două partide de la guvernare trişează

Ion Cristoiu: Unul dintre cele două partide de la guvernare trişează
Sursa foto: Stirea Zilei
09 Feb 2009   •   20:57

Peste o săptămână, bugetul intră în dezbaterea Parlamentului. În sfârşit. "E un buget realist pentru o ţară care suferă de obezitate birocratică şi risipă", a declarat tăios premierul Boc. Firmele vor plăti contribuţii mai mari, dar premierul promite că va tăia cu maceta hăţişul birocratic demn de Guiness Book.
Salarii mai mari pentru profesori? Depinde de performanţa lor, a declarat liderul PSD Mircea Geoană. Pentru Palatul Cotroceni nu există însă o asemenea condiţionare. Bugetul preşedintelui e substanţial mai mare pentru vizite în ţară şi în străinătate. O fi criză, dar sunt şi alegeri. Că veni vorba de alegeri, Ion Cristoiu explică în ce stadiu a ajuns alianţa de guvernare stânga-dreapta, după două luni. Citez: "aflat pe post de pedală la bicicleta lui Traian Băsescu, PD-L lasă impresia că a intrat în alianţă cu PSD nu pentru a guverna împreună, ci pentru a cotonogi PSD".
Acesta, dar şi alte subiecte au fost dezbătute, pe larg, de către analistul Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.
Mona Muscă rămâne cu verdictul de colaborator al Securităţii după ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, să respingă cererea de revizuire a rezoluţiei CNSAS din 2006. Decizia este definitivă şi irevocabilă.
Referitor la acest subiect, Ion Cristoiu susţine că Mona Muscă "ar merita să revină în politică, tocmai pentru că s-a retras".
"PD-L ar fi putut fi mai binevoitor cu Mona Muscă", mai susţine Cristoiu.
Înlocuirile de la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost un alt subiect dezbătut ăn cadrul emisiunii. Ion Cristoiu este de părere că gestul lui Dragnea de a-şi da demisia din această funcţie arată că "avem de-a face cu o guvernare PD-L, la care PSD a fost "agăţat"".
"Dragnea a produs o pagubă uriaşă coaliţiei. Care-a fost reacţia lui Geoană sau Băsescu?", se întreabă analistul.
Cât priveşte iniţiativa ministrului Turismului, Elena Udrea, de a deschide sezonul estival odată cu Paştele, Cristoiu este de părere că "e o fantezie să-ţi imaginezi că vin turişti de Paşte în România".
În cadrul emisiunii s-a discutat, totodată, şi despre Coaliţia de guvernare PSD+PC - PD-L. Mai exact, despre problemele cu care deja se confruntă aceasta.
"Această alianţă nu va funcţiona pentru că nu se bazează pe încredere. Unul dintre cele două partide trişează", a afirmat Ion Cristoiu. "Guvernarea e făcută de la Cotroceni. (...) Emil Boc nu e premierul României, pentru că nu hotăreşte el", mai susţine acesta.
Referitor la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, Ion Cristoiu susţine că va urma "o campanie electorală unde vor conta structurile din teritoriu". Totodată, analistul se întreabă cum va decurge campania: "Ce-i reproşezi preşedintelui în exerciţiu?".

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Ion Cristoiu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close