Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Victorios din scandalul "Doi şi-un sfert" este Traian Băsescu

Ion Cristoiu: Victorios din scandalul "Doi şi-un sfert" este Traian Băsescu

Ion Cristoiu: Victorios din scandalul "Doi şi-un sfert" este Traian Băsescu
Sursa foto: Stirea Zilei
01 Apr 2009   •   20:59

Scandalul Popoviciu - doi şi-un sfert părea acum câteva zile o grenadă aruncată pe malul politicii de pe Dâmboviţa. Preşedintele Băsescu îşi mărturisea, public şi nervos, dezamăgirea că fostul şef al serviciului secret de la interne a spus despre el că făcea coadă la afaceristul Popoviciu.

Astăzi, scandalul seamănă cu o rachetă sofisticată, îndreptată teleghidat către buncărul de luptător anti-corupţie al preşedintelui Băsescu.

"Sunt gata să fac pariu că în maximum două săptămâni, ori Traian Băsescu, ori un apropiat politic al dânsului vor începe demersurile pentru desfiinţarea DNA", a declarat pentru Gândul Cosmin Guşă, consilierul preşedintelui PSD. "E un feeling dublat de informaţii", spune Guşă. Şeful DNA îl contrazice ferm.

În acelaşi timp, Jurnalul Naţional prelua o informaţie Mediafax care arăta că preşedintele Băsescu a exercitat presiuni uriaşe pentru reforma justiţiei. La o convocare a responsabililor justiţiei, Băsescu le-ar fi cerut acestora "capul lui Năstase". Dezvăluirile explozive sunt extrase dintr-un document premergător vizitei la Bucureşti a ministrului austriac de externe. Informaţia apare după ce Adrian Năstase a anunţat că pregăteşte o lege împotriva unor idei din PD-L de a devansa alegerile prezidenţiale în iunie.

"Pe domnul Traian Băsescu, acest scandal nu l-a deranjat absolut deloc", a declarat Ion Cristoiu, în cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.

Potrivit analistului, imaginea preşedintelui nu poate fi pătată cu aceeaşi uşurinţă precum în cazul altor politicieni.
"Traian Băsescu a căştigat alegerile acuzat că a vândut flota. Deci ceva concret. A ieşit din scandalul Mihăileanu. (...) Ştiţi cine este vulnerabil? Crin Antonescu. El este virgin în privinţa imaginii", a afirmat Cristoiu, adăugând că o lovitură de imagine ar suferi, spre exemplu, Ion Iliescu, în cazul în care s-ar descoperi ceva suspect în privinţa sa.
Cât priveşte reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Puiu Popoviciu, Ion Cristoiu susţine că aceasta a fost făcută în mod ilegal.

"Reţinerea lor este un abuz. Este a doua mare reţinere de la Patriciu. Nu văd de ce era nevoie să fie reţinuţi. Alecu şi Popoviciu sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie. Ce făcea Popoviciu, viola pe cineva?", a mai declarat Ion Cristoiu.

În viziunea analistului, victorios din acest scandal este Traian Băsescu, pentru că va lua "Doi şi-un sfert" din mâna PSD.


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Ion Cristoiu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close