Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu aşteaptă scuze de la Traian Băsescu

Ion Iliescu aşteaptă scuze de la Traian Băsescu

Ion Iliescu aşteaptă scuze de la Traian Băsescu
25 Mai 2007   •   15:26

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), Ion Iliescu, a declarat, vineri, că va refuza să mai aibă vreun dialog cu şeful statului, Traian Băsescu, până când acesta nu-şi va cere scuze public pentru 'jignirile' pe care i le-a adresat în campania pentru referendum. Ion Iliescu a susţinut că 'jignirile' preşedintelui Traian Băsescu au fost total nemotivate, 'ceea ce a şi declanşat nevoia de a riposta'.

Preşedintele de onoare al PSD nu va face parte din delegaţia partidului care va participa luni, 28 mai, la consultările de la Palatul Cotroceni. Iliescu a motivat neparticiparea sa la consultări şi prin faptul că nu face parte din conducerea executivă a PSD: 'Eu am statutul meu de fost şef al statului'. În ceea ce priveşte capacitatea preşedintelui Traian Băsescu de a fi mediator, Ion Iliescu a spus că depinde de acesta 'dacă a înţeles şi dacă a tras nişte concluzii să revină la atribuţiile pe care i le conferă Constituţia'.

'Eu un semn bun demersul preşedintelui doar dacă va fi însoţit de o consecvenţă de a intra în ceea ce înseamnă atribuţiile preşedintelui ca factor de dialog şi de mediere. Ar fi un semnal că toată lumea învaţă şi din greşeli', a conchis Ion Iliescu, după o reuniune la vârf a conducerii partidului.

Rompres

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close