Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu, înapoi în băncile liceului, după 60 de ani

Ion Iliescu, înapoi în băncile liceului, după 60 de ani

Ion Iliescu, înapoi în băncile liceului, după 60 de ani
Sursa foto: Ion Iliescu
15 Feb 2009   •   21:42

Au absolvit de mult, în 1948, dar asta nu i-a impiedicat să se întâlnească în fiecare an în locul în care şi-au petrecut anii de liceu. Ultima serie de elevi ai Liceului de băieţi Spiru Haret a revenit duminică la şcoală. Printre absolvenţi şi fostul preşedinte Ion Iliescu. ?Primul moment şoc a fost prima întâlnire la 20 de ani după absolvire?, îşi aminteşte Ion Iliescu. ?Despărţiţi adolescenţi, ne vedeam bărbaţi?, spune el.
Foştii liceeni au depănat amintiri şi şi-au adus aminte cum au schimbat sistemul în urmă cu 60 de ani. Atunci se constiuiau comitete de elevi al căror preşedinte era numit de profesori. ?Am zis că trebuie să facem şi noi un sistem democratic, să ne alegem un comitet al nostru, nu numit de profesori. Am prezentat o scrisoare deschisă, adresată ministrului Educaţiei Naţionale?, îşi aminteşte Ion Iliescu.
S-au ales cu o mustrare din partea directorului liceului dar au obţinut ce au vrut. În toamnă Ministerul Educaţiei a dat o reglementare prin care elevii puteau să constituie comitete de clasă şi să îşi aleagă reprezentantul. Şi-au adus apoi aminte de colegii care nu mai sunt printre ei. După ce au depănat amintiri, foştii colegi şi au dat întâlnire şi anul viitor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu colegi amintiri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close