Antena 3 CNN Politică Ionuţ Stroe (PNL): "Discuţiile despre ieşirea de la guvernarea nu îşi au rostul!"

Ionuţ Stroe (PNL): "Discuţiile despre ieşirea de la guvernarea nu îşi au rostul!"

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, spune că nu se pune problema ca liberalii să iasă de la guvernare. De asemenea, el a mai atras atenția că nu ar trebui să existe mesaje referitoare la alegeri anticipate sau depuneri de mandat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2023   •   17:29

"Cât timp a fost domnul Nicolae Ciucă premier, România a fost guvernată de această coaliţie într-un mod responsabil, funcţional, coaliţia a fost solidă şi ne dorim, cu siguranţă, să rămână pe aceleaşi coordonate de stabilitate şi în mandatul actualului premier Marcel Ciolacu.

Aşa că, noi suntem conştienţi, chiar dacă există anumite voci în plan public, atât de la un partid, cât şi de la altul, suntem conştienţi de importanţa pentru această ţară a modului în care guvernăm. Facem o guvernare funcţională şi din punct de vedere politic să avem o colaborare cât se poate de corectă şi normală.

Trebuie să dăm în continuare aceste semnale de stabilitate şi în plan extern. Aşa că mesaje precum anticipate, depunerea mandatului, alegerile, întoarcerea la popor sau ieşirea de la guvernare, chiar nu îşi au rostul. Şi, apropos de situaţia în care ne găsim, din păcate, piaţa media e invadată de fel şi fel de informaţii inexacte.

Există de o lună de zile un dialog intens purtat atât de partenerii de coaliţie, cât şi partenerii sociali, zona patronatelor, toţi cei care sunt vizaţi de aceste măsuri se află în dialog. Haideţi să avem puţină răbdare, în mod transparent şi integrat, toate propunerile şi deciziile pe care guvernul condus de prim-ministrul Ciolacu le va lua vor fi anunţate public, dar deocamdată nervozitatea excesivă face foarte mult rău.

Nu vreau să vă comentez şi le-aş recomanda şi colegilor mei să nu mai pice în capcană (...) şi nu vă dau niciun fel de reacţie la dialoguri care, din păcate, sunt inexacte, denaturate. Nu se pune problema ieşirii de la guvernare, la fel cum spunea şi colegul meu Rareş Bogdan. Vă pot confirma faptul că PNL va asigura stabilitatea guvernării şi va sprijini orice fel de măsuri care menţin România pe un trend de dezvoltare, agreate în cadrul coaliţiei.

Deocamdată, nu avem concluzii, avem simulări, analize economice, avem dialog cu partenerii sociali, zona patronatelor", a declarat Ionuţ Stroe.

×
Subiecte în articol: ionut stroe PNL
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close