Antena 3 Politică Iulian Bulai, amendat cu 5.000 de lei de CNCD: A scris că Fecioara Maria a fost „mamă surogat” iar Iisus provenea dintr-o "familie foarte ciudată"

Iulian Bulai, amendat cu 5.000 de lei de CNCD: A scris că Fecioara Maria a fost „mamă surogat” iar Iisus provenea dintr-o "familie foarte ciudată"

de Georgiana Adam    |    28 Ian 2021   •   15:20
Iulian Bulai, amendat cu 5.000 de lei de CNCD: A scris că Fecioara Maria a fost „mamă surogat” iar Iisus provenea dintr-o "familie foarte ciudată"
Sursa foto: Hepta

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru postarea în care scria că Iisus a părut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. "Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți."

"Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertății de exprimare”, se arată în comunicatul CNCD.

CNCD a anunțat că Iulian Bulai a fost reclamat pentru o „postare pe Facebook, denigratoare, ofensatoare la adresa creștinilor cu referire la sărbătoarea Crăciunului. 

Acesta a scris pe pagina de Facebook, în 2019, chiar în prima zi de Crăciun că Iisus a fost un copil provenit dintr-o familie foarte ciudată.

"Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul dar şi limitele societăţii în care a apărut”.

CNCD a hotărât, cu 6 voturi pentru și 3 împotrivă, că postarea deputatului Bulai aduce atingere demnității umane a creștinilor

„Folosirea elementelor religioase, pe care se bazează credința creștin – ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparații cu ”mamă surogat”, ”Mama Adolescentă”, ”fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”, "dintr-o familie foarte ciudată”, ”tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit” duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei.

Pe aceste elemente se fundamentează credința creștinilor, reprezentând miracolul nașterii Mântuitorului. Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertății de exprimare”, se arată în comunicatul CNCD. 

Iulian Bulai: Intențiile mele nu au fost de a jigni pe cineva

Iulian Bulai afirmă că nu i-a fost comunicată oficial decizia CNCD, însă precizează că și-a cerut scuze încă de atunci pentru postarea care a dus la un val de critici pe internet, preciznd că și el este credincios și că nu a vrut să jignească pe nimeni.

„Am aflat din presă despre o sancțiune primită de la CNCD. Până la acest moment, ea nu mi-a fost comunicată în mod oficial.

Bănuiesc că sancțiunea privește o postare de acum mai bine de un an despre Fecioara Maria. Sunt un creștin catolic practicant, iar viața mea a fost și este puternic influențată de valorile credinței mele. Intențiile mele din acea postare nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva.

Am înțeles, încă de pe atunci, că e posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită și mi-am cerut scuze la momentul respectiv și pentru formularea în cauză, și pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut da naștere. Continuă să-mi pară rău. În același timp, însă, nu cred că există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora. Trebuie să ne putem trăi împreună și diferit credințele noastre. Și să-i iertăm pe cei care greșesc fără voie.

Întrucât nu am primit o informare oficială cu privire la sancțiune, nu cunosc motivația CNCD. Din acest motiv, nu pot spune mai multe despre ea. Când voi fi informat pe cale oficială și voi afla mai multe detalii, voi reveni, dacă e nevoie, asupra acestui subiect.

Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și susținere”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

Am aflat din presă despre o sancțiune primită de la CNCD. Până la acest moment, ea nu mi-a fost comunicată în mod...

Posted by Iulian Bulai on Thursday, 28 January 2021

 

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close