Antena 3 CNN Politică Jean-Claude Juncker, validat de PE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene

Jean-Claude Juncker, validat de PE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene

Jean-Claude Juncker, validat de PE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene
15 Iul 2014   •   15:02

 Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Juncker a fost votat, marți la Strasbourg, de plenul Parlamentului European, în funcția de președinte al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019, unul dintre cele mai importante posturi din Uniunea Europeană, informează AGERPRES.

În favoarea lui Juncker au votat 422 de eurodeputați, iar împotrivă 250. S-au înregistrat 47 de buletine de vot goale, iar 10 au fost declarate nule.

Jean-Claude Juncker a fost propus candidat la președinția executivului UE de către Partidul Popular European (PPE) înaintea alegerilor europene din luna mai. Întrucât PPE a obținut cel mai mare număr de locuri în Parlamentul European (221), Juncker a fost propus pentru șefia CE de către șefii de state și de guverne, în cadrul Consiliului European de la finalul lunii iunie.

Juncker s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European și a răspuns întrebărilor referitoare la planurile sale și prioritățile viitoarei Comisii Europene. Mandatul actualei Comisii Europene, condusă de Jose Manuel Barroso, expiră pe 31 octombrie acest an.


×
Subiecte în articol: Jean-Claude Juncker PE
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close