Jobbik va ataca în instanţă interdicţia de a intra în România un an impusă unora dintre membrii săi

de M.Z.    |    25 Mar 2014   •   21:21
Jobbik va ataca în instanţă interdicţia de a intra în România un an impusă unora dintre membrii săi Foto: tucsoncitizen.com
Reprezentanţii Jobbik vor ataca în instanţă interdicţia de a intra în România timp de un an impusă unora dintre membrii formaţiunii, între aceştia fiind şi deputatul Szavay Istvan, care a afirmat că hotărârea contravine legislaţiei internaţionale, informează Mediafax.
 
Deputatul Jobbik Szavay Istvan trebuia să fie prezent, marţi, la Sfântu Gheorghe, la un forum Jobbik, însă, în urma interdicţiei primite din partea autorităţilor române, acesta a răspuns jurnaliştilor prin intermediul unui videocamere, afirmând că "puterea şovină" din România l-a "silit" să recurgă la această soluţie.
 
Szavaly a menţionat că nu doar reprezentanţii Jobbik vor ataca decizia autorităţilor române, ci, cel mai probabil, şi ceilalţi doi cetăţeni ungari care au primit interdicţie.
 
În opinia acestuia, interdicţia de un an impusă de autorităţile române contravine legislaţiei europene şi internaţionale. 
 
Szavaly a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului României pentru că, prin campania îndreptată împotriva Jobbik, au aflat de prezenţa formaţiunii în Transilvania inclusiv cei care nu ştiau de ea. "Vreau să mulţumesc şi UDMR, care s-a delimitat de Jobbik", a adăugat Szavaly.
 
Totodată, acesta a criticat şi diplomaţia ungară pe motiv că nu au luat nicio poziţie faţă de interdicţie.
 
Interdicţia dată celor patru a fost dispusă "cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României", declara atunci purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
 
"Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă, ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României", afirma purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.
 

Parteneri
x close