Antena 3 CNN Politică John Kerry, invitat să viziteze România în 2014

John Kerry, invitat să viziteze România în 2014

John Kerry, invitat să viziteze România în 2014
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Dec 2013   •   10:07

Secretarul de Stat american, John Kerry, a primit o invitaţie de a vizita România în 2014, în cadrul întrevederii pe care a avut-o la Bruxelles cu ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

„Discuţiile au reconfirmat cooperarea excelentă a celor două state în cadrul NATO, caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, progresul constant înregistrat în interacţiunea româno-americană în ultima perioadă, precum şi interesele şi preocupările comune în contextul evoluţiilor pe arena regională şi internaţională”, se arată în comunicat.

Cei doi oficiali s-au întâlnit în cadrul reuniunii ministeriale a NATO.

Titus Corlăţean a subliniat importanţa menţinerii ritmului dinamic şi susţinut al dialogului politic bilateral la nivel înalt, imprimat de vizita recentă a prim-ministrului Românei, Victor Ponta, la Washington D.C. şi de ceremonia de marcare a începerilor lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea Antirachetă de la Bază Militară Deveselu.

De asemenea, Kerry şi Corlăţean au dicutat şi pe marginea mai multor teme de actualitate în politica externă, precum Republica Moldova, Parteneriatul Estic al Uniunii Europene sau evenimentele recente din Ucraina.

„În contextul sprijinului constant şi ferm al României pentru aspiraţiile pro-europene ale Republicii Moldova, ministrul Titus Corlăţean a salutat apropiata vizită la Chişinău a secretarului de stat al SUA, care reprezintă o recunoaştere din partea Washingtonului a progreselor Republicii Moldova pe linia reformelor democratice şi statului de drept şi a eforturilor pentru o dezvoltare economică susţinută”, arată MAE.

În ceea ce priveşte evoluţiile actuale din Ucraina, a fost subliniată, de ambele părţi, necesitatea transmiterii unui mesaj coordonat, de susţinere a proceselor democratice din această ţară, de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi încurajare a dialogului dintre autorităţi, opoziţie şi societatea civilă, pentru asigurarea stabilităţii interne.

Ucraina, inclusiv în calitate de Preşedinţie în Exerciţiu a OSCE, trebuie să respecte pe deplin angajamentele sale internaţionale, statul de drept şi normele democratice.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close