Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a reclamat la CCR legea administrației publice locale 215/2001

Klaus Iohannis a reclamat la CCR legea administrației publice locale 215/2001

Klaus Iohannis a reclamat la CCR legea administrației publice locale 215/2001
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Mar 2019   •   21:25

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ de modificare şi completare a Legii administraţiei publice locale 215/2001.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în sesizarea către CCR preşedintele Iohannis arată că, „prin modul în care a fost adoptată, precum şi prin conţinutul normativ, legea criticată contravine unor norme şi principii constituţionale”.

În sesizare, Iohannis afirmă că actul normativ a fost adoptat cu nesocotirea prevederilor articolului 61 şi ale articolului 75 din Constituţie, fiind încălcată competenţa primei Camere sesizate - Camera Deputaţilor, care nu a dezbătut textul şi soluţiile adoptate de Senat.

„În forma adoptată, legea dedusă controlului de constituţionalitate nesocoteşte şi principiile constituţionale în virtutea cărora o lege nu poate fi adoptată de o singură Cameră, legea fiind, cu aportul specific al fiecărei Camere, opera întregului Parlament”, se arată în sesizare.

Una dintre critici vizează reglementarea momentului de la care se calculează termenele prevăzute pentru dizolvarea de drept a consiliului local/judeţean.

×
Subiecte în articol: presedinte administratie Klaus Iohannis
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close