Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, mesaj pentru profesori: "E greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine"

Klaus Iohannis, mesaj pentru profesori: "E greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine"

Preşedintele Klaus Iohannis transmite profesorilor că lucrurile nu pot fi rezolvate de azi pe mâine.

Klaus Iohannis, mesaj pentru profesori: "E greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   20:25

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, despre suspendarea negocierile pentru formarea noului guvern până la rezolvarea grevei din educație și dacă în aceste condiții poate fi respectat calendarul din protocolul și rocada guvernamentală poate avea loc.

"Nu există nicio sincopă în discuții și, sigur, greva din învățământ este o problemă foarte serioasă și sunt foarte bucuros că, în afară de faptul că legile educației au fost adoptate în Parlament - chestiune care este notabilă, în sensul că de multă vreme legi ale Educației nu mai fost adoptate în procedură ordinară în Parlamentul României - în afară de acestea, solicitările profesorilor sunt, în bună parte, ușor de înțeles.

Coaliția evident că este în situația să negocieze ceva și mă bucură foarte mult că aceste negocieri se poartă real, în format de coaliție. Au existat mai multe întâlniri și speranța mea este să se termine amiabil", a răspuns președintele.

Klaus Iohannis a adăugat că promisiunile făcute la aceste negocieri vor fi onorate indiferent de mersul negocierilor: "ce a promis guvernul că este posibil, va face".

Citeşte şi: "Cred că lucrurile se mișcă!" | Iohannis, răspuns în limba germană la întrebarea privind deblocarea aderării României la Schengen

Pe de altă parte, a afirmat Klaus Iohannis, este greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute "de azi pe mâine", dar "chestiunea rămâne în atenția coaliției și există această promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice, care sigur că va veni cu soluții pozitive și pentru angajații din educație".

Legat de calendarul inițial al rotativei guvernamentale, Iohannis a spus că poate fi respectat: "vineri ar începe procedura și, în varianta optimală, s-ar putea încheia pe 30 mai".

A treia zi de grevă generală. Profesorii ameninţă că nu vor încheia mediile elevilor

Mâine, în Bucureşti, este aşteptat un miting de amploare al angajaţilor din Educaţie. Sindicaliştii ameninţă că nu vor încheia mediile elevilor, dacă Guvernul nu găseşte soluţii la revendicările lor.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis profesori grevă
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close