Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, întâlnire cu Juncker și comisari europeni. Mesajul președintelui României

Klaus Iohannis, întâlnire cu Juncker și comisari europeni. Mesajul președintelui României

Klaus Iohannis, întâlnire cu Juncker și comisari europeni. Mesajul președintelui României
de S.T.    |    09 Ian 2019   •   13:03

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, îi va primi, vineri 11 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe membrii Comisiei Europene (Colegiul Comisarilor). Cu acest prilej, Președintele României va avea o întrevedere cu Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker

Vizita membrilor Comisiei Europene are loc în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene (UE), începând cu 1 ianuarie 2019. Colegiul Comisarilor efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deține Președinția Consiliului UE. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, subiectul discuţiilor va fi legat de Preşedinţia României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care ţara noastră le va gestiona în această perioadă.

Președintele României va sublinia că exercitarea pentru prima dată de către țara noastră a Președinției rotative a Consiliului UE va reprezenta o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european.

Președintele Klaus Iohannis va evidenția faptul că România dorește să exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete, care să contribuie la avansarea agendei europene, ținând cont, însă, de contextul complex în care își va derula activitatea în următoarele șase luni.  

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close