Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, la recepția de ziua SUA: „Avem nevoie de o guvernare responsabilă”

Klaus Iohannis, la recepția de ziua SUA: „Avem nevoie de o guvernare responsabilă”

Klaus Iohannis, la recepția de ziua SUA: „Avem nevoie de o guvernare responsabilă”
29 Iun 2018   •   20:14

Președintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la recepția oferită cu ocazia recepției oferite de ambasada SUA, de Ziua Independenței. 

„Cooperarea dintre România și Statele Unite în plan politic, militar și de securitate a ajuns la un nivel excepțional.Încurajez, totodată, identificarea de soluţii creative şi eficiente pentru a consolida, în continuare, și dimensiunea economică, inclusiv prin investiții şi proiecte de afaceri comune în domenii strategice de interes reciproc – cum este, de exemplu, cel energetic.

Însă pentru ca acest obiectiv, alături de altele, să fie posibil, avem nevoie de stabilitate, predictibilitate, un sistem de justiție puternic și independent, o guvernare transparentă și responsabilă, care chiar respectă statul de drept.

Toate acestea nu reprezintă o opțiune, ci singura alegere pe care putem să o facem pentru o Românie sănătoasă şi puternică, partener strategic al Statelor Unite ale Americii și stat membru al Uniunii Europene și al NATO”, a spus Klaus Iohannis. 

×
Subiecte în articol: receptie SUA guvernare Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close