Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății : "Regimul comunist a fost unul criminal, represiv și abuziv"

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății : "Regimul comunist a fost unul criminal, represiv și abuziv"

Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, din 22 decembrie.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății : "Regimul comunist a fost unul criminal, represiv și abuziv"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Ştefan Petrică    |    22 Dec 2022   •   10:15

Ziua de 22 decembrie este cea care a schimbat conduita României datorită celor care nu au mai suportat umilinţele comunismului.

"Decembrie 1989 reprezintă momentul care a schimbat definitiv parcursul României. Prin credința și voința românilor care nu au mai suportat umilințele regimului comunist, țara noastră s-a îndreptat ireversibil spre democrație", a scris Președintele României în mesajul său.

Președintele spune că eroii revoluției vor rămâne în memoria noastră, iar modul prin care le putem arăta respect este prin protejarea democrației.

"Sângele vărsat și viețile jertfite pentru libertate nu pot fi date uitării, iar sacrificiul eroilor care ne-au eliberat de tirania comunismului va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră națională."

Klaus Iohhanis mai spune, că astăzi, cetățenii se bucură de libertate, iar România ca membru al Uniunii Europene şi al Nato, continuă să consolideze democrația.

"Astăzi, România este un stat democratic, profund atașat valorilor euroatlantice și un partener de încredere pentru aliații noștri, fapt dovedit și recunoscut în mod constant", a mai scris Klaus Iohannis.

În încheiere, Președintele a vrut să amintească angajamentul corect al trecutului privind regimul comunist și cum au trăit românii în acea perioadă.

"Regimul comunist a fost unul criminal, represiv și abuziv! Sub dictatură, românii au trăit în teroare, în frig și în întuneric într-o societate-închisoare, izolați de restul Europei și al lumii, lipsiți de drepturi și libertăți", potrivit mesajului lui Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close