Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis respinge numirile Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer în noul guvern Dăncilă: Nu le consider potrivite!

Klaus Iohannis respinge numirile Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer în noul guvern Dăncilă: Nu le consider potrivite!

Klaus Iohannis respinge numirile Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer în noul guvern Dăncilă: Nu le consider potrivite!
20 Noi 2018   •   13:06

Președintele Klaus Iohannis a respins marți numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor, respectiv a lui Ilan Laufer la Ministerul Comerțului, considerând că aceste propuneri nu sunt potrivite. În schimb, a acceptat restul nominalizărilor făcute de premierul Viorica Dăncilă de remaniere a Guvernului. Nu fără critici însă.

„Această remaniere, după părerea mea o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România este înlocuirea acestui Guvern care a creat multe probleme României, dar până atunci, avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri aici. Este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele: Președinția UE poate să ducă la un succes al României, doar în măsura în care ministerele își fac treaba. Concluzie: Este nevoie de miniștri care performează foarte bine. Deja sunt în plină desfășurare vizitele pe care le primim din partea UE, pentru a verifica dacă suntem pregătiți.

Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulare. Se revocă din funcția de membru al Guvernului, miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran, se ia act de demisia ministrului Fifor și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuza. Depunerea jurământului va avea loc astăzi, la ora 15.30 (Ilan Laufer si Olguța Vasilescu)”, a spus Klaus Iohannis. 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că modificările operate la nivelul Cabinetului au fost făcute pentru că "întotdeauna este loc de mai bine", iar Executivul trebuie să răspundă "unor provocări noi", legate atât de activitatea guvernamentală, cât şi de preluarea Preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - am propus revenirea unui fost ministru în echipa guvernamentală, este vorba despre domnul Ilan Laufer. Ministerul Apărării Naţionale - după cum ştiţi, Mihai Fifor şi-a dat demisia şi se va ocupa de departamentele din cadrul partidului. În această situaţie vreau să-i mulţumesc domnului Mihai Fifor pentru activitatea sa, lasă un minister la cheie, iar la acest minister l-am propus pe Gabriel Leş, care a mai avut funcţia de ministru al Apărării Naţionale", a informat Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Citește și

Provocările Cabinetului Dăncilă II

De ce a rămas Tudorel Toader ministru al Justiției. Răspunsul dat de premierul Dăncilă

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunţă peste 20 de grade la final de februarie
x close