Antena 3 CNN Politică Kovesi şi Morar, pe lista eliminărilor

Kovesi şi Morar, pe lista eliminărilor

Kovesi şi Morar, pe lista eliminărilor
08 Mai 2007   •   16:08

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a ieşit marţi cu acuze dure la adresa celor care au votat pentru suspendare. Potrivit Mediafax, Băsescu a declarat că alături de suspendarea sa, scenariul cuprindea şi înlăturarea şefului DNA Daniel Morar şi a procurorului general Codruţa Kovesi. Singurul fapt care a dus la eşecul acestui plan a fost poziţia externă - ?semnalele externe puternice?, spune Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat acuză existenţa unui scenariu care a dus la suspendarea sa din funcţie, acelaşi plan incluzând şi înlocuirea ministrului Justiţiei, Monica Macovei, scrie Mediafax. Aşadar interesul principal a fost înlăturarea lui Macovei, nu scoaterea PD de la guvernare. ?PD a primit condiţionări: rămâi în Guvern dacă pleacă Monica Macovei. Interesul nu a fost să plece PD, ci Monica Macovei? , a precizat Traian Băsescu.

Băsescu a explicat că în spatele planului se află politicieni deranjaţi de lupta împotriva corupţiei şi de demersurile pe care le-a sprijinit alături de Monica Macovei în ceea ce priveşte reforma în justiţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close