Antena 3 CNN Politică La ordinea zilei: Elena Udrea zâmbeşte cu cătuşele la mâini, Băsescu nu se dezice

La ordinea zilei: Elena Udrea zâmbeşte cu cătuşele la mâini, Băsescu nu se dezice

La ordinea zilei: Elena Udrea zâmbeşte cu cătuşele la mâini, Băsescu nu se dezice
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Feb 2015   •   19:26

Elena Udrea zâmbeşte în timp ce îşi poartă cătuşele la mâini şi pare calmă, transmiţând de fapt mesajul că publicul nu ştie lucrurile cu greutate pe care ea bazează, explică psihologii.

 
Între timp, fostul preşedinte Traian Băsescu nu se dezice şi continuă declaraţiile publice în favoarea blondei sale favorite.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei", realizată de Dana Grecu, la Antena 3.
 
"Coordonarea este că Băsescu aştepta ca Udrea să intre în puşcărie, ca să poată să îi ia locul la PMP. Două luni ne-am întrebat de ce Traian Băsescu nu şi-a luat biroul din PMP pe care Udrea l-a anunţat ca fiind disponibil încă de la 22 decembrie. Şi el a zis că din prima zi de după predarea mandatului de preşedinte se va instala acolo. E, iată că Băsescu a făcut multe lucruri din gură. El ştia ce soartă va avea protejata lui şi nu a vrut să se asocieze deloc cu aceasta. Văd că este vesel, are maşină blindată de 100.000 de euro, are aghiotanţi ca şi până acum, stă în Primăverii, a scăpat de blondă şi revine cu "a proba nevinovăţia". Deci toţi suntem vinvoaţi, în mintea domniei sale. Dar îl văd liber, vesel, are un nou partid, s-a debarasat de mulţi oameni care i-au fost loiali. Nu este nicio surpriză, este caracterul infect cu care ne-am obişnuit", a comentat realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor.
 
Altfel, avocatul Sergiu Andon a explicat că a existat un mecanism întreg de tâlhărie în acest caz şi că speră ca subiectul să fie rezolvat.
 
"La nivel de nuanţă mă deosebesc de părerea dvs. Eu nu sunt sigur că funcţia protectorului a fost numai funcţie de protecţie. Eu cred că era un mecanism de furt, de tâlhărie, în care a existat şi creier şi organizator, sub aspect instituţional, legislativ, prin numiri, plasări, comportări de la tribuna cu steaguri în spate, au fost executanţi cu diverse grade, de la grade înalte până la anonimi, toţi concurând într-un mecanism de tâlhărire. Dacă este aşa, ar trebui să meargă lucrurile mai departe. Să sperăm că vor merge."
 
Cât despre jocul cu atingerea nasului, Sergiu Andon a explicat că există clar un mesaj în spatele gestului.
 
"În ce priveşte drumul şi jocul acesta caraghios între cea arestată şi omul liber, eu zic că este speriat. Mâncărimea asta de nas este foarte acuzatoare. Aici e alt joc. Şi mai ales cum a jucat această persoană, nu se poate să nu fi calculat toate mişcările. Făcând aşa, este ostentativ, are ceva de spus, dar deocamdată tace. Este neliniştit şi vă dau un singur exemplu - "Elena". Formularea, tonul vocii."
 
Profesorul Ilie Şerbănescu a explicat, totuşi, că mesajul lui Traian Băsescu a fost unul simulat şi că "doar fraierii" au crezut că acesta o mai susţine pe Elena Udrea. 
 
"Eu am îndoilei că este o coordonare. Eu nu am întrezărit din ce a spus domnul Traian Băsescu nici azi, nici zilele trecute vreo susţinere pentru doamna Udrea. Judecând din punct de vedere al temerii, da, este o temere a dânsului. Situaţia este complet debalansată, în sensul că soarta domnului Traian Băsescu depinde de doamna Udrea cu mult mai mult decât depinde soarta doamnei Udrea de Traian Băsescu. Eu nu ştiu nimic, mă bazez pe intuiţie. Şi acest lucru este dovedit de faptul că domnul Traian Băsescu a spus că o susţine pe Elena Udrea doar pentru fraieri. Doar fraierii au crezut asta."
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close