Antena 3 CNN Politică Lăzăroiu: Suspendarea i-a dat aripi lui Băsescu

Lăzăroiu: Suspendarea i-a dat aripi lui Băsescu

Lăzăroiu: Suspendarea i-a dat aripi lui Băsescu
02 Iul 2007   •   09:08

Traian Băsescu a fost salvat ca om politic de suspendare. Înainte, preşedintele Băsescu era mai temător, dar de acum înainte nu va mai avea ezitări, nu se va gândi de două ori pe ce temă face referendumuri şi nici dacă merge la şedinţa Guvernului. Declaraţiile au fost făcute de consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. Acesta susţine că, în urma referendumului din 19 mai, Traian Băsescu s-a relansat ca om politic întrucât, înainte de suspendare, preşedintele era pe un trend descendent în sondajele de opinie.

?Înainte de suspendare, preşedintele scăzuse foarte mult în cota de încredere, după scandalul cu bileţelul, şi avea nevoie de o relansare. Am spus-o chiar înainte de a veni la Cotroceni, că un referendum l-ar ajuta foarte mult, pentru că ar remobiliza energiile electorale şi ar relansa toate proiectele lui?, spune Lăzăroiu, citat de ?Gândul?.

Consilierul susţine că preşedintele Traian Băsescu era mult mai temător înainte de suspendare, dar că acum lucrurile s-au schimbat. ?De acum înainte, nu va mai ezita. Va face lucrurile pe care le-a făcut şi până acum, dar mult mai apăsat, pentru că ştie că îi dă dreptul Constituţia. Va folosi aceleaşi instrumente, dar le va folosi mult mai curajos decât până acum. Nu se va mai gândi de două ori pe ce temă va face referendumuri, dacă să se ducă la şedinţa de guvern...?.

Întrebat dacă Traian Băsescu va avea un nou mandat la Cotroceni, Lăzăroiu spune: ?Înainte de suspendare, aş fi fost sceptic. Acum, cred că da?. El apreciază totodată că următorii doi ani vor fi pentru Traian Băsescu ani electorali.

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close